Elon Musk havi 45 millió dollárral támogatja Donald Trumpot

1 hónap ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Elon Musk azt mondta, hogy júliustól havi 45 millió dollárral tervezi támogatni Donald Trump megválasztását, írja hírösszefoglalójában a Guardian. A techmilliárdos már adományozott egy „tekintélyesnek” nevezett összeget Trump támogatására, annak tényleges összegét július 15-én hozzák nyilvánosságra.

Ha Musk végigcsinálja az ilyen mértékű adományozást, az rendkívüli összeg lenne. A Wall Street Journal a 2024-es kampány eddigi legnagyobb ismert adományaként azt az 50 millió dollárt említette, amellyel „Thomas Mellon bankár dédunokája” Trumpot támogatta.

Június 30-ig Musk nem adományozott a Trumpot támogató úgynevezett Super PAC-nek a New York Times nyilvántartása szerint.

A szintén Trump-párti America PAC-et már korábban is támogatta Musk néhány barátja és szövetségese a technológiai világból, illetve egyes hírek szerint maga Musk is. A támogatók között van Joe Lonsdale, aki Peter Thiellel, Trump újonnan kinevezett alelnökének, JD Vance ohiói szenátornak egyik fő politikai adományozójával közösen alapította a Palantir nevű szoftvercéget. A kriptopénz-vállalkozó Winklevoss ikrek, akik támadták Joe Bident, amiért az szerintük háborút folytat a kriptopénzek ellen, szintén hozzájárultak Trump megválasztásához.

Maga Musk egyébként tavasszal még arról posztolt a tulajdonában lévő X-en, hogy egyik elnökjelöltet sem fogja támogatni.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!