Elutasították a tízmilliókkal megkent budapesti tankerületi gazdasági vezető fellebbezését, marad a rács mögött

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Továbbra is rács mögött marad a Belső-pesti Tankerületi Központ volt gazdasági vezetője, aki a gyanú szerint tízmilliókat kaszálhatott azzal, hogy manipulált egyes közbeszerzési eljárásokat – tudta meg a 24.hu. A negyvenes éveiben járó nő helyett már új gazdasági vezetője van a tankerületnek a Klebelsberg Központ adatbázisa szerint.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre közölte: a bíróság elutasította a védelem fellebbezését, és helybenhagyta a gyanúsított letartóztatását. 

A büntetőeljárás eddigi adatai szerint a tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulált egyes, általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

A gyanúsítás szerint több tíz millió forinthoz juthatott így a gazdasági vezető. A rendőrség szerint nem csak pénzt fogadott el, de megfelelt neki a több mint kétmillió forint értékű Forma-1-es belépő vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is. A rendőrség egyszerre összesen 27 helyszínen hajtott végre nyomozati cselekményeket az ügyben.

Az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, valamint több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt is lefoglaltak, továbbá két ingatlant zár alá vettek mintegy 75 millió forint értékben.

A tankerületi központ gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki két héttel ezelőtt, majd a bíróság letartóztatta.

Értesüléseink szerint a negyvenes éveiben járó asszony megtagadta a vallomást, és gyakorlatilag semmit sem mondott a bírósági meghallgatása során. A bíróság helybenhagyta a letartóztatásról szóló végzést, így az végleges.

The post Elutasították a tízmilliókkal megkent budapesti tankerületi gazdasági vezető fellebbezését, marad a rács mögött first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!