Ennyit még sosem kellett ikszelnünk: beletekerhetjük magunkat a szavalólapokba június 9-én

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Soha még nem tartottak egy napon önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és EP-választásokat, ez pedig már önmagában garantálná, hogy sasszemmel kell ellenőrizni, hol mire húzzuk az ikszet.

Attól függően ugyanis, hogy hol lakunk, illetve valljuk-e magunkat valamilyen nemzetiséghez tartozónak, változó számú szavazólappal a kezünkben vonulhatunk június 9-én a fülke magányába. Egy biztos mindenki esetében: az EP-listákra egységesen voksolunk.

Érdemes azonban figyelni, ugyanis az EP-listás szavazólap nagyon hasonlít a közgyűlésekre vonatkozó szavazólapra, azzal a különbséggel, hogy kék lesz a kerete.Ha ezt megjegyeztük, az európai parlamenti listákkal már nem lesz nehéz dolgunk (leszámítva, hogy jó sok jelöltet kell végigböngészni), összesen 21 képviselőt juttathatunk Brüsszelbe.

Minden más azonban tényleg attól függ, hogy hol lakunk. Budapest vonatkozásában például decemberben módosították a Fővárosi Közgyűlés választásának módját (erről korábban annak kapcsán írtunk, hogy bár a fideszes mi hazánkos módosítások eredetileg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett ellenzék helyzetét nehezítették volna, váratlanul helyzetbe hozták Magyar Pétert is, aki így épp a közgyűlésbe nyomnak be 3 jelöltet), így viszont egy fővárosi választópolgár 5 szavazólapot kap majd a kezébe a jeles napon - de kezdjük az elején, és vegyük sorra, hol mennyi az annyi.

Budapest

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!