Erdogan: Egyedül Netanjahu a felelős a közel-keleti feszültségekért

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint Netanjahu és kormánya egyedül felelős a közel-keleti feszültségek legutóbbi eszkalálódásáért.

Izrael próbál regionális konfliktust kiprovokálni, és az Irán damaszkuszi nagykövetsége elleni támadása volt az utolsó csepp a pohárban

– mondta a török elnök Ankarában a kabinet ülése után megtartott sajtótájékoztatón.

Erdogan hozzátette, hogy újabb regionális konfliktusok lehetségesek mindaddig, amíg a gázai „kegyetlenség és népirtás” folytatódik, és felszólított minden felet, hogy józan ésszel cselekedjenek. Egyúttal bírálta a Nyugatot, amiért elítélte az iráni támadást, de az iráni nagykövetség elleni izraeli csapást nem.

Irán szombat éjjel több száz drónnal és rakétával támadta Izraelt, izraeli kormánytisztviselők erre válaszlépéseket ígértek, ám sajtóhírek szerint ebben a zsidó állam legfontosabb szövetségese, az Amerikai Egyesült Államok nem kíván részt venni.

Irán megtorlásként értelmezte az Izrael elleni szombat éjszakai légicsapást arra az április 1-jei izraeli támadásra válaszul, amely a földig rombolta damaszkuszi konzulátusának épületét, és megölte két tábornokát és több más tisztjét.

The post Erdogan: Egyedül Netanjahu a felelős a közel-keleti feszültségekért first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!