Észak-Koreába és Vietnamba látogat Vlagyimir Putyin

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden és szerdán állami látogatást tesz Észak-Koreában, csütörtökön és pénteken pedig Vietnamban – közölte a Kreml sajtószolgálata, ahogy az várható volt.

„Kim Dzsongun, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság államügyekért felelős elnökének meghívására Vlagyimir Putyin elnök június 18-19-én baráti állami látogatást tesz a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban” – áll a közleményben.

Putyin legutóbb 2000-ben járt Észak-Koreában, Phenjanban a köztársaság akkori hivatalban lévő vezetőjével, Kim Dzsongillel találkozott.

Kim Dzsongun tavaly szeptember 12. és 17. között látogatott Oroszországba. Felkereste Vosztocsnij űrközpontot, Komszomolszk-na-Amure várost, a tengermelléki Knevicsi repülőteret és Vlagyivosztokot. A KNDK vezetője ekkor hívta meg az orosz elnököt. Előtte Kim Dzsongun 2019 áprilisában járt Vlagyivosztokban, az volt az első személyes találkozója Putyinnal.

A Kreml sajtószolgálata közölte, hogy az orosz elnök Észak-Korea után Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt Központi Bizottsága főtitkárának meghívására utazik a Vietnami Szocialista Köztársaságba. A főtitkáron kívül To Lam elnökkel, Pham Minh Chinh miniszterelnökkel és Tran Thanh Mannal, a Nemzetgyűlés elnökével folytat majd megbeszélést. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!