Ezt a 2 dolgot tedd, ha megáll a fogyásod

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Amikor elkezdesz egy fogyókúrát, az első hetekben a gyors fogyás hatalmas motivációt adhat. Ám sokan találkoznak azzal a bosszantó jelenséggel, hogy egy idő után nem mozdul tovább a mérleg. Mit tehetünk ilyenkor? Egy dietetikus szerint két fontos dolgot érdemes átgondolni és változtatni, hogy ismét beinduljon a súlyvesztés.

1. Változtass az étrendeden és figyelj a mennyiségekre!

Ahogy egyre kisebb a súlyunk, úgy a testünknek egyre kevesebb energiára van szüksége a működéshez. Ezért van az, hogy egy idő után a fogyás lelassul. A szakértő szerint ilyenkor érdemes átgondolni, mit és mennyit eszünk. A magas rost- és fehérjetartalmú ételek segíthetnek, hogy kevesebb kalóriával is jóllakjunk. Emellett a porciók méretének csökkentése is hasznos lehet, hogy a kalóriabevitelünk tovább csökkenjen.

 GettyImages

Fotó: GettyImages

2. Növeld a fizikai aktivitásod!

A fogyás fenntartása érdekében a mozgás elengedhetetlen. Nem kell drasztikus változtatásokat bevezetni, már az is sokat segíthet, ha növeled a napi aktivitásod, legyen szó sétáról, edzésről vagy bármilyen mozgásformáról, ami örömet okoz. A mozgás ráadásul nemcsak a fogyás szempontjából fontos, hanem az egészséged megőrzésében is.

Extra tipp:

A szakértő azt is javasolja, hogy érdemes naplót vezetni az étkezésekről és a fizikai aktivitásról. Ezzel pontos képet kaphatsz arról, hol lehetne finomhangolni az étrendeden vagy a mozgásodon. A fenntartható, kis lépésekben bevezetett változtatások hosszú távon sokkal eredményesebbek, mint a drasztikus diéták.

via

The post Ezt a 2 dolgot tedd, ha megáll a fogyásod first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!