Felgyújtotta a házukat, hogy ne kaphassa meg a neje a válás után

2 hónapja ezelőtt 24



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A brit milliomos és profi golfozó, Francis McGuirk felgyújtotta az 1,4 millió dollárt érő, a kenti Sandwichben található családi házukat azért, hogy a felesége ne kaphassa meg a válásuk után. Mindez még hónapokkal ezelőtt történt, ám a per csak nemrég ért véget: az 50 éves férfi épphogy megúszta a börtönt.

A háromgyerekes McGuirk még tavaly akarta felgyújtani a házat. Bezárkózott az ingatlanba, majd először étolajjal próbált tüzet gyújtani, ám nem sikerült, ezután pedig gyújtófolyadékkal lobbantott lángra néhány párnát a nappaliban. Közben folyamatosan üzengetett bentről a nejének, tudatva, hogy „porig égeti a házat”, a kutyájukat, Dolly-t pedig „egy percen belül kidobja az ablakon”.

A tűzoltóknak – akiket végül az aggódó szomszédok hívtak ki – feltűnt, hogy McGuirk furcsán viselkedik. Ugyan voltak kisebb égési sérülései, ám megtagadta az orvosi kezelést, és úgy tűnt, vissza akar menni a lángoló házba, hogy megmentse a család kutyáját. Az egyik szomszéd arról számolt be, hogy bevallotta neki a milliárdos: azért gyújtotta fel a házat, mert nem akarta, hogy a feleségéhez kerüljön.  

A sandwichi tengerparti ingatlanban jelentős károk keletkeztek, a szobák nagy részét korom borította a tűzvész után. A tűzoltóknak azonban sikerült megfékezni a lángokat, mielőtt az egész leégett volna, sőt Dolly-t is megmentették.

Bár a bíróság meg volt arról győződve, hogy McGuirk bosszúból gyújtotta fel a házat, figyelembe vette a védőügyvédjének azon állítását, miszerint az 50 éves férfi öngyilkos akart lenni azon az éjszakán. Így – 2 év felfüggesztettel – megúszta a börtönt milliomos.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Felgyújtotta a házukat, hogy ne kaphassa meg a neje a válás után first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!