Felkészülési mérkőzés: Magyarország-Koszovó

1 hónap ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Idei második mérkőzését játssza az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott, amely a Törökország elleni győzelmét követően Koszovót fogadja a Puskás Arénában – a szövetség közlése szerint a meccs napjára minden jegy elkelt.

Marco Rossi csapata nagy sorozatban van, a legutóbbi 13 mérkőzésén nem talált legyőzőre, utoljára ilyen hosszú veretlenségi sorozata az Aranycsapatnak volt. Legutóbb Olaszország győzte le Magyarországot, még 2022 szeptemberében, a Nemzetek Ligájában.

Egy szempontból már a kezdő sípszótól kezdve történelmi lesz a keddi mérkőzés, a magyar és a koszovói válogatott ugyanis most mérkőzik meg egymással először. Az ország függetlenségének kikiáltása után a koszovóiak csak tíz éve kapcsolódhattak be a nemzetközi futballba, majd az európai szövetség (UEFA) 2016 májusában éppen a budapesti kongresszuson vette fel az országot a tagjai közé. Azóta a koszovóiak még nem értek el számottevő eredményt, nem jutottak ki egyetlen nagy tornára sem, legnagyobb sikerük, hogy a Nemzetek Ligája negyedosztályát jelentő D divízióból felkerültek a harmadik vonalba, ahol meg is ragadtak.

Ugyan a világranglista alapján a magyaroknak ez lesz a legkönnyebb felkészülési összecsapásuk, a 102. helyen álló koszovóiak keretében is vannak remek labdarúgók, akik például az olasz, a spanyol, vagy éppen a német élvonalban szerepelnek, így korántsem lehet félvállról venni az ellenfelet. A rivális szövetségi kapitánya, a német Franco Foda szintén ismert szakember, aki osztrák bajnok és kupagyőztes volt a Sturm Graznál, illetve négy éven át vezette az osztrák válogatottat is, amellyel nyolcaddöntős volt az előző kontinensviadalon.

Marco Rossi számára is különleges mérkőzés lesz a keddi, mivel 61. összecsapásával utoléri az örökrangsor harmadik helyén Mészöly Kálmánt, így már csak az Aranycsapat mestere, Sebes Gusztáv, valamint a csúcstartó Baróti Lajos lesz előtte a szövetségi kapitányok rangsorában.

The post Felkészülési mérkőzés: Magyarország-Koszovó first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!