Gyurcsány rátámadt az ellenzék oldalára állt fideszesekre

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Furcsa dolog ma ellenzékinek lenni. Olyan időket élünk, amikor a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott, lehetőleg nem is olyan régen. Mintha csak volt fideszesként lehetne igazán hitelesen szemben állni a Fidesszel, az eddig is ellenzékiek pedig csak álellenzékiek lennének.”

Ezt írta legújabb hírlevelében Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke anélkül, hogy leírta volna Magyar Péter nevét. Felmérések szerint az elmúlt hetekben a magyar politikába berobbant Magyar népszerűsége a Demokratikus Koalícióéval vetekszik. Egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy a Tisza Párt színrelépése kinek fájhat igazán. Egyes felmérések szerint a Momentumnak és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak van leginkább félnivalója. Csalódott fideszes tömegeket egyelőre nem látni, vagyis egyelőre minden bizonnyal az ellenzéki torta szeletelődik.

A párt vasárnapi kampánynyitóján Molnár Csaba, a DK egyik vezető politikusa is Magyar nevének kiejtése nélkül szentelte Magyarnak szinte a teljes beszédét. Gyurcsány a hírlevelében is ennek megtekintését ajánlja feliratkozóinak.

Molnár négy legendát említett, amikkel szerinte le kell számolni:

  • A rogánozás legendája: Molnár szerint mostanság túl sokat beszélnek Rogánról, Szijjártóról és másokról, ezzel elfedve Orbán szerepét.
  • A lopás nélküli Fidesz legendája: Molnár szerint vannak, akik szerint a NER egyetlen problémája a mérhetetlen korrupció. Szerinte ugyanakkor szakpolitikai kérdésekben is helytelen döntések születnek: minden kétszer annyiba kerül, mint tavaly, kórházba menni lassan nagyobb kockázat, mint megmászni egy 8000 méter magas hegyet.
  • Az Orbán nélküli Fidesz legendája: Molnár nem hiszi, hogy létezhet Fidesz Orbán nélkül. Szerinte senki nem hiszi el az emberarcú fideszes legendáját, így egy belsős puccs sem jelentene változást, mindenkinek mennie kell, aki kollaborált a Fidesszel.
  • Az igazi ellenzékiek legendája: Molnár szerint az elmúlt években kiépült az a kép, hogy „a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott”. Szerinte valakik úgy gondolják, hogy ha adott politikus dolgozott az Orbán-kormányban, az még jobb ellenzéki lehet, különösen ha 2014-ben vagy 2018-ban is a Fideszre szavazott. „Ha pedig még 2022-ben is, az már maga a Jolly Joker, az igazi ellenzékiség kvintesszenciája”.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!