Hann Endre: megbolydult a közvélemény-kutatói szakma, több olyan felmérés is készült az elmúlt hetekben, amelyek nem kerültek nyilvánosságra

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Miközben a Závecz Research a Fidesz jelentős meggyengüléséről számolt be, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetséget pedig erősebbre mérte, mint a Magyar Péter-féle Tisza Pártot, addig az Iránytű Intézet későbbi mérése alapján nem nagyon gyengült a Fidesz, a Tisza Párt pedig kiemelkedik az ellenzékiek közül.

Hann Endre, a Medián ügyvezetője a Klubrádió Megbeszéljük adásában elmondta, hogy

nemcsak a politikai élet bolydult meg, hanem a közvélemény-kutatói szakma is.

Az igazi különbséget a fent említett két kutatás között abban látja, hogy az Iránytűnél drámaian magas azok aránya, akik nem tudnak vagy nem akarnak válaszolni, több mint 40 százalék, míg a Závecznél ugyanez alacsonyabb. Ez akkor válik érdekessé, amikor nem a teljes népességre, hanem a választani tudókra, pláne a választani tudó biztos szavazókra szűkül a kör, mert akkor, kevesebb emberrel számolva a statisztikai hibahatár is jóval magasabb – nyilatkozta a Klubrádiónak.

Szerinte egyes közvélemény-kutatók is elbizonytalanodtak abban, hogy szabad-e, érdemes-e, helyes-e ilyen turbulens időszakban nagyon váratlan, meglepő fejleményekről beszámolni. Hann úgy látja, hogy nagyon meglepő eredmények jönnek ki, és ez főleg az ellenzéki pártok oldaláról további ingerültséget vált ki, és ez az ingerültség a közvélemény-kutatókra is átterjedhet. Magyar Péter megjelenése rosszul érinti az ellenzéki pártokat, noha nem mindegyiket egyformán – tette hozzá. Jelezte, természetesen nem mond (cég)neveket, de tudomása szerint több olyan felmérés készült az elmúlt hetekben, amelyet a készítője nem hozott nyilvánosságra, vagy csak késleltetve tette meg.

Hann Endre elmondta, a Medián most kezdi a felvételt és jövő hét közepén meg is fog jelenni.

The post Hann Endre: megbolydult a közvélemény-kutatói szakma, több olyan felmérés is készült az elmúlt hetekben, amelyek nem kerültek nyilvánosságra first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!