Három év börtönt kapott a petárdadobáló, gyerekeket megsebesítő német szurkoló

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának november 11-i mérkőzését óriási csattanás zavarta meg, Felix Brych játékvezető később azt mondta, sohasem hallott még ilyen éles hangot stadionban, így az 55. percben megszakította a játékot.

A lelátón felrobbant pirotechnikai eszköz tizenkét embert, köztük gyerekeket sebesített meg, néhányukat súlyosan. Az ápolások miatt Brych csak hét perc után adott engedélyt a játék folytatására.

A helyszínen két drukkert letartóztattak, de később további kettőt még megvádoltak, ők mindannyian a Hoffenheim szurkolói.

A hétfői ítéletben Christoph Kern bíró hangsúlyozta, hogy egy „masszív incidensről” volt szó, amely miatt az augsburgi stadionban 26 ezer ember rettegett a terrorizmustól.

Az ügyész öt év börtönbüntetést kért, végül a 28 éves Göppingen környéki fővádlott – aki többször beismerő vallomást tett és bocsánatot kért – három év letöltendőt kapott. A másik három vádlottat robbantásban való közreműködés és súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

The post Három év börtönt kapott a petárdadobáló, gyerekeket megsebesítő német szurkoló first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!