Hétvégi olvasnivalók az Oroszországban betiltott 444-től az USA-ban beégett Joe Bidenig

2 napja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt! Ez a reggeli hírlevelünk hétvége kiadása, amiben a nagyobb anyagainkból válogatunk, de érdemes feliratkozni a többire is. Ezúttal napi bontásban tálaljuk a jobbnál jobb anyagokat. Ez törtönt a héten, amikor a 444-et betiltották Oroszországban.

Szombat

Szily László az Orczy kertben járt, a BMX, a gördeszka, a mászás és a breaktánc olimpiai selejtezőin, ami váratlanul jó buli, és szombat-vasárnap is tartani fog.

34 év után vesztette el a Fidesz Pápát, az új polgármester Grőber Attila lett, akinek viszont nincs többsége a képviselő-testületben, így még senki sem tudja, milyen öt év vár az ősfideszes településre.

Vasárnap

Mi volt a választás tétje, hogy fog kinézni az Európai Parlament a következő öt évben, hol lesz ebben a Fidesz és a Tisza Párt helye? Többek közt ezekről a témákról beszélgetek szakértők a Lakmusz, a Mérték Médiaelemző Műhely és a Political Capital közös konferenciáján.

Bardi Béla László először kapott kihívót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyulaházán, ahol minden Farkas Bertalanról szól, és úgy érzi, pont most akart valaki beülni a készbe, amikor a kertészeti teleppel végre anyagilag is fellélegezhetne a falu.

Hétfő

A szlovén határ melletti faluban, Kerkaszentkirályon jártunk, hogy kiderítsük, miért váltották le a rendszerváltás óta mindig egyedüli jelöltként induló, egyébként kedvelt polgármesterüket: történetek a kommunista határzártól a svájci bohócokon át a kert végi kilátóig.

Kedd

Nem a szavakból, hanem a tettekből fog kiderülni, milyen ideológiát képvisel a Tisza Párt – mondja Szabó Andrea társadalomtudós, aki szerint a párnak mielőbb meg kell találnia a 106 országgyűlésiképviselő-jelöltjét, mert Magyar Péter egyedül már kevés. Szerinte bár több helyen megelőzték a Fideszt, de ettől még nem lettek néppárt.

Mindenkinél jobban gazdagszik Mészáros Lőrinc az építőiparban, pedig ritka rossz év volt az ágazatban a tavalyi: az ország építőipari NER-vállalkozói nem szégyenlősek, ha osztalékfizetésre kerül sor.

  • Szily László letesztelte az 1 millió forintos e-bringát, ami úgy ráz, mint foxi a patkányt, mégis élvezte.
  • Hogyan alakul az uniós színtér az európai választások után?

Megszakítjuk hírlevelünket: itt a reklámvideónk.

Szerda

Minden ország megvédi (legalábbis szóban) az állampolgárait, ha mások baszogatják őket. Orbán eddig sem tűnt a maga urának, ha Oroszország került szóba, de most kvázi beismerte, hogy már annyi mozgásteret sem kap Moszkvától, hogy a szuverenitásnak legalább a látszatát fenntarthassa.

Miért nincs univodka Izraelben, miért ne lehetne unicumos sportcsokit gyártani, miért kell nekünk külföldi ásványvíz, amikor jó a magyar is? Égető kérdések, egymillió részvénynyi hiba és röpködő milliárdok társaságában mutatta meg magát a legkisebb kistőkésosztály egy apró szelete. Haász János élete első 3 órája a tőkésosztályban.

Csütörtök

Rengeteg szoknyás férfi hozta ki a legjobbat a magyar szurkolókból: negyedszer már nem vonulnak a magyar drukkerek Németországban, de az idei szurkolói menetek sokkal kedélyesebbek voltak, mint 8 éve, nem foglalták el Kölnt és Stuttgartot sem, csak jól érezték magukat.

Willy Sagnol csapata csodát tett, de a nagy eredményeket nem a véletlenek hozzák, hanem a bátorság, az akarat, a felkészültség és egy-két klasszis, akik képesek klasszisokként teljesíteni: a grúz álom beteljesülésének nyomába eredtünk.

Becsületéhes és bosszúszomjas csapatokkal folytatódik az Eb: vannak, akik egy ország csodálatát, és vannak, akik csak pár üres söröspoharat visznek magukkal a nyolcaddöntőre.

Eltűnt egy 19 éves srác Tenerifén, és az internet népe (megint) totálisan megőrült: Jay Slatert 10 napja keresik a spanyol hatóságok, de sajnos nemcsak ők, a fotelnyomozók és konteohívők is akcióba lendültek, ami bőven többet árthat, mint amennyit használ.

  • Írtam egy cikket arról, hogy mekkorát ripacskodott Gyurcsány Ferenc, amire a DK a Megafon stílusában válaszolva vágott vissza.
  • 5 erős pillanat az Eb-csoportmeccseken.
  • Átbulizott évtized: fesztiválvideóink a tízes évek boldog békeidejétől a húszas évek válságáig.

Péntek

Rettenetesen sikerült Biden számára a csütörtöki vita, és a jelek szerint megtört a párton belüli tabu, hogy nem szabad a visszalépéséről beszélni, de ez persze nem jelenti, hogy Biden így dönt majd, és kérdés az is, hogy ki lenne utána az új jelölt.

NER-közeli plakátcégek szerződéseit is lefoglalta az ügyészség az óbudai korrupció vizsgálatakor: az önkormányzat a saját védelme érdekében közzétette azokat a szerződéseket, amikre az ügyészség kíváncsi volt, de nem mindenhol takarták ki megfelelően a neveket.

Orbán Viktor a kampányban kockázatos módon, bár nem teljesen alap nélkül Brüsszel elfoglalását vizionálta, de az európai szélsőjobbos áttörés elmaradt, és az Európai Bizottság vezetője az lett, akit Orbán nagyon nem akart.

Áll a bál a helyi civil ellenzék által vezetett Szentendrén, ahol igazgatót keresnek a Ferenczy Múzeumba: két egykori igazgató mellett Balog Zoltán volt munkatársa is pályázott, sőt nyert is a helyi művészek favoritjával szemben, majd Hobótól Radnóti Sándoron át Fábry Sándorig egy rakás híresség és művész állt Gulyás mellé, akit radikális hangulatba hozott a bukta.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!