Hol van az megírva, hogy csak az a válogatott nyerhet Eb-t, amelyik pocsolyaszar az első meccsén?

1 hét ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nem az Anglia–Szerbia volt az Európa-bajnokság legjobb mérkőzése. A 13. percben Saka beadása után Bellingham fejelt a hálóba. Úgy tűnt, erőt demonstrált az angol válogatott, de másképp történt.

A második félidőben Dragan Stojković, a szerbek szövetségi kapitánya előbb behozta Ivan Ilićet, majd a csatár Luka Jovićot és a veterán csapatkapitányt, Dušan Tadićot, és megváltozott a meccs képe. Az angoloknak mintha elment volna a kedvük, ötletük sem különösebben volt az előny növelésére, ezzel magukra húzták az egyre lelkesebben játszó, de igazi helyzetet kialakítani nem tudó angolokat. Egészen a 81. percig, amikor Dušan Vlahović eltalálta a kaput, de az evertonos Jordan Pickford nagyszerű védéssel mentett.

A meccs színvonalára jellemző, hogy egyik csapat várhatógól-mutatója sem érte el az egyet: a szerbeké 0,17, az angoloké 0,54 volt.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a torna előtt belengette esetleges lemondását, ha ezúttal sem nyernek Eb-t. Egy ilyen tornának minimum öt-hat esélyese van, és nem elég jól focizni, szerencsésnek is kell lenni. Az angolok ezúttal rosszul fociztak, de szerencséjük volt. És különben is, nem az első meccsen kell brillírozni.

Amúgy sehol sincs megírva, hogy csak olyan válogatott nyerhet, amelyik az első meccsén pocsolyaszar volt: az előző Eb-t megnyerő olaszok akkor a törökök 3-0-ás legyőzésével nyitottak.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!