Hurrá! Tényleg közeleg a nyár: beindították a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkutat

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szeged már a nyárra hangolódik! Hosszú téli pihenője után pénteken elindult a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút, mely az idei szezonban is 110 fúvókával, fényjátékkal és zenével varázsolja el a szegedieket. Igaz, ez még csak a próbaüzem, május elsejét követően viszont már teljes pompájában gyönyörködhetünk a szökőkút látványában.

KITAKARÍTOTTÁK ÉS ÁTVIZSGÁLTÁK

Egyelőre próbaüzemben, de pénteken a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai beindították a Móra Ferenc Múzeum előtti impozáns szökőkutat. Az ellenőrzés során kitakarították és átvizsgálták a szökőkút felszín alatti egységeinek berendezéseit és a szűrőket, valamint már feltöltötték a vegyszeres tartályokat is például algaölő szerekkel.

A szökőkút a próbaüzem alatt este 21 óráig üzemel, május elsejét követően pedig minden nap délelőtt 10 órától este 22 óráig fog üzemelni, és óránként vízijátékot fog adni.

A DUGONICS TÉRI SZÖKŐKÚT BEINDÍTÁSÁRA MÉG VÁRNUNK KELL

A Dugonics téri szökőkút beindítására még várnunk kell. Ott ugyanis a Szeged napja ünnepségsorozat részeként még színpadi funkciókat lát el a lefedett szökőkút, melyet csak Szeged napját követően távolítanak el és üzemelik be. Városunk többi szökőkútját azonban a következő napokban szép sorjában beindítják, várhatóan Szeged napjára teljes pompájukban díszitik majd belvárosunkat.

NE FÜRÖDJÜNK A SZÖKŐKÚTBAN, EGYIKBEN SEM

Mint már korábban többször is kiemeltük, az üzemeltetéshez szükséges algaölő szerek, a PH érték beállításához használt kénsav és a különféle vegyszerek miatt nem tanácsos sem most, sem nyáron “megfürödni” a szökőkutakban, ugyanis irritációt okozhatnak.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!