Idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás Budapesten

1 év ezelőtt 73bohócdoktor szja 1% felajánlás

Budapesten nem lesz karácsonyi díszkivilágítás 2022-ben. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes javaslata szerint a Fővárosi Önkormányzat ezzel valamivel több mint 28 millió forintot tud megspórolni, amit általános tartaléknak csoportosítanak át, írja a Telex.

A díszkivilágítás sorsáról a Fővárosi Közgyűlés szerdán hozott döntést, ez azokra a területekre vonatkozik, amelyek fölött ő rendelkezik. A kerületek a saját büdzséjükből ettől függetlenül csinálhatnak díszkivilágítást.

A karácsonyi díszkivilágításról a főpolgármester kérdést is tett fel Facebook-oldalán. A posztban leírta, hogy Budapest éves bevétele a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég.

„Mint mindenki, én is szeretem a karácsonyi díszkivilágítást, de mégis azt gondolom, hogy idén erről le kellene mondanunk: nem csinálhatunk úgy, mintha minden rendben lenne”,írta.

A díszkivilágításért felelős cég eredeti költségvetésében bruttó 58,45 millió forint szerepelt. Ezt az összeget a főváros nem spórolhatja meg teljesen, mivel a díszítésre fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt meg kell téríteni. Ezenkívül a tavalyi díszkivilágítás leszerelésének költségeit már kiszámlázta a főváros.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!