Így készíts szellem jelmezt a gyereknek Halloweenre

3 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ha úgy döntöttél, hogy idén kifejezetten kreatív szeretnél lenni, és magad tervezed megvarrni a gyereked halloweeni jelmezét, akkor máris a segítségedre sietünk. Akár szándékosan ijesztő szeretne lenni a lurkó, akár egy last minute jelmezötletre van szükséged, a szellem a tökéletes választás! Az alábbiakban pedig lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítsd el házilag.

szellem jelmez

Fotó: Siro Rodenas Cortes/Getty Images

Amire szükséged lesz

  • alap varrókészlet
  • fehér, pamut vagy pamutkeverék anyag, szélessége 112 cm vagy 274 cm
  • fekete anyag – egy negyed méternyi tökéletesen megfelel
  • könnyű vasalható közbélés

Így készítsd el

  1. Vasald rá a közbélést a fekete anyag hátoldalára, majd vágd ki az arc elemeit.
  2. Mérd meg a gyerek fejét: fültől fülig és a fej tetejétől a nyak aljáig. Hajtsd félbe a fehér anyagot úgy, hogy az anyagszélek (szövetszélek) találkozzanak. Nem számít, hogy a színén vagy fonákján van az anyag. Ezután hosszában is hajtsd félbe. Tűzd le néhány helyen, hogy az anyag ne csússzon el.
  3. Használj szabókrétát vagy anyagra való ceruzát, és jelöld be a fej méreteit az ábrának megfelelően. Ügyelj rá, hogy a szélességhez adj hozzá kb. 4 cm-t a varráshoz, hogy a fejrész kényelmesen laza legyen. Ezután rajzolj egy fejkontúrt a tetejétől indulva, végig a szélességi jelölésen, majd ívelj lefelé a nyak alsó részéhez és egyenesítsd ki az oldalakhoz. Vágd ki a jelölt vonalak mentén.
  4. Mérd meg a távolságot a fej tetejétől a szemek szintjéig, és adj hozzá egy kis ráhagyást a varráshoz. Jelöld be ezt a távolságot az egyik fehér anyagdarab tetejére. Ez lesz a szemek kivágásának helye.
  5. Mérd meg a két szemek közötti távolságot, és jelöld be az anyagon. Először tűzd fel a fekete szemformákat, hogy megnézd, jó helyen vannak-e, majd cikk-cakk öltéssel varrd oda őket. Ezután vágd ki a fehér anyagot a szemeknél, majd ismét cikk-cakk öltéssel varrd össze a széleket.
  6. Tűzd össze a két fehér jelmezrész felső részét, színoldaluk egymás felé nézzen, majd varrd össze. Cikk-cakk öltéssel fejezd be a varrásokat, hogy ne foszoljon az anyag.
  7. Hajtsd félbe a jelmezt hosszában, és igazítsd össze a széleket. Az egyik sarkot ívesen vágd ki. Az eldolgozatlan széleket ismét cikk-cakk öltéssel rögzítsd.

via

The post Így készíts szellem jelmezt a gyereknek Halloweenre first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!