Nagyjából egy hete durrant Szegeden a Dubai-csoki bomba (mit bomba, atombomba, bár jelen külpolitikai helyzetben ezeket a jelzőket inkább elhagyjuk a cikk hátralévő részében), miután az egy kötelékbe tartozó Reök és Delimo Kézműves Cukrászdák bejelentették:
- táblás csokoládé,
- bonbon,
- snack,
- croissant,
- sőt, még kézműves fagyi (!!) verzióban is előrukkolnak a TikTokon világtrenddé váló csemegével.
A sztori Szegeden is végigsöpört, pár nap alatt rengeteg cukrászda és bolt kínálatában jelent meg a fent említett édesség (vagy annak valamiféle utánzata), mi azonban úgy döntöttünk, hogy a termékkel elsőként durrantó cukrászdát kérjük fel egy közös workshopra. Na jó, nem volt közös, Ricsi és Sanyi kollégáink csak néztek, mint a moziban, az ikonikus Reök Palota aljában működő műhely háziasszonya, Domonkos Noémi chocolatier pedig nagy-nagy műgonddal készítette a kézműves édességet.
Ha Téges is elkapott a Dubai-csoki láz, az alábbi videóból megtudhatod, hogyan készül a különlegesség, amelynek megalkotásakor fontos szempont volt, hogy minden az arab cukrászművészet hagyományai szerint történjen: