J. D. Vance lesz Trump alelnökjelöltje

1 hónap ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az ohioi szenátort, a 39 éves James David Vance-t jelölte meg alelnökjelöltjének Donald Trump hétfőn Truth Social-on. Vance a középiskola elvégzése után bevonult az amerikai tengerészgyalogsághoz, és az iraki háborúban haditudósítóként szolgált a 2. tengerészgyalogos repülőszázadnál. A katonai szolgálat után az Ohio Állami Egyetemen szerzett egyetemi diplomát politikatudományból és filozófiából. Jogi doktorátusát a Yale jogi karán tette le, majd ügyvédként dolgozott.

2016-ben írt egy könyvet a családi tapasztalatai alapján a fehér amerikai munkásosztály válságáról, ami magyarul is megjelent Vidéki ballada az Amerikai Álomról címmel. A kezdetben Vance nem kedvelte Donald Trumpot, kártékonynak nevezte és azzal vádolta, hogy „nagyon sötét helyre vezeti a fehér munkásosztályt”. Később aztán bocsánatot kért tőle, és terjesztette a 2020-as választások elcsalásáról szóló elméleteit. A szenátori székét 2022-ben szerezte meg.

Vance egyetért Trumppal abban, hogy keményebben kell fellépni kereskedelmileg kínával szemben, a határvédelem erősítésében, valamint ellenzi az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatásokat. Vance kiválasztáást Trump fia, ifjabb Donald Trump támogatta. (Bloomberg)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!