Kádár L. Gellért, aki Hunyadi Jánost alakítja a Hunyadi (Rise of the Raven) című sorozat

2 órája ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A 2025-ben debütál TV2-n a Hunyadi sorozat, amely Bán Mór nagysikerű regényciklusán alapul. A sorozat férfi főszereplője Kádár L. Gellért, aki 24 évesen kapta meg Hunyadi szerepét, és korábban marosvásárhelyi Nemzeti Színház színésze volt.

A Telex korábban arról írt, hogy Kádár L. Gellértet sem a távolság, sem a koronavírus-járvány nem tántorította el attól, hogy elvállalja Hunyadi szerepét. 

Azt már a Kultúra.hu munkatársának árulta el a színész, hogy hogyan érezte magát ebben a szerepben, és miként készült fel rá. “Azt éreztem, hogy óriási felelősség megtestesítenem azt a történelmi hőst, akit eddig még sem színpadon, sem filmen soha nem láttak. Azt akartam, hogy egy ízig-vérig önazonos, egyensúlyban lévő Hunyadit hívjak életre, aki számos földöntúli képességet birtokol. Pestre költöztem, és elkezdődtek a filmes előkészületek. Kezdetben napi 4-5, később 8-10-12 órát dolgoztunk a kaszkadőrökkel…”- nyilatkozta a színész, aki arról is beszélt, hogy mit csinál, ha éppen nincsenek szerepei.

“Képzem magam, tanulok, bővítem a képességeimet, olyanokat csinálok, amik egyensúlyt hoznak az életembe és a tengelyemben tartanak. Zongorázni tanulok, és egész szépen haladok a zenéléssel. A színészkedés mellett a jövőben például filmzenét is szeretnék írni…”

Kádár L. Gellért

Kádár L. Gellért Cannes-ban (fotó: Profimedia)

A több mint 2 milliárd forintos költségvetésű Hunyadi már túl van a világpremieren. A sorozat első részét, a Cannes-i Fesztiválpalotában, a MIPCOM-on, azaz a szórakoztatóipar meghatározó eseményén, a filmes, a televíziós és a streaming szakma legnagyobb tartalomgyártói és vásárlói előtt mutatták be. A vetítés teltházas volt!

The post Kádár L. Gellért, aki Hunyadi Jánost alakítja a Hunyadi (Rise of the Raven) című sorozat first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!