Kamerát szereltek egy fehér cápa hátára

1 hét ezelőtt 1



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Második alkalommal sikerült kamerát csatolnia egy fehér cápára a massachusettsi Cape Codban működő Atlantic White Shark Conservancy (AWSC) csapatának – írja a Fox News. Megan Winton, az AWSC munkatársa és Chip Michalove, az Outcast Sportfishing kapitánya Dél-Karolinánál fogott ki egy 2,7 méter hosszú nőstényt, amelynek hátúszójánál kamerát és GPS-jeladót helyeztek el, majd elengedték.

A nyomkövető nagyjából egy évig fogja közvetíteni az állat mozgását.

Az AWSC-nek eddig több mint 700 fehér cápát sikerült katalógusba vennie az Atlanti-óceán északnyugati részén. Az újonnan megjelölt példány a szervezet Sharktivity nevű alkalmazásán keresztül is nyomon követhető.

A kamera ritka betekintést nyújt a cápa viselkedésébe, míg a testére helyezett szenzorok másodpercenként tízszer rögzítik az egyed környezetére és mozgására vonatkozó adatokat. Maga a kamera nagyjából egy nap után válik le, majd a felszínre emelkedik, olyan jeleket küldve, amelyek segítségével lokalizálhatják.

A kutatók abban bíznak, hogy az információkból megtudhatják, hogy a faj példányai miért térnek vissza a téli és tavaszi hónapokban az Észak- és Dél-Karolinai vizekbe. „A történelmi feljegyzésekből és az elmúlt 15 évben gyűjtött jelölési adatokból tudjuk, hogy az Egyesült Államok délkeleti része fontos telelőhely a fehér cápák számára” – mondta Winton, hozzátéve, az nem ismert, hogy pontosan mire használják a területet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Atlantic White Shark Cons. (@a_whiteshark) által megosztott bejegyzés

A most befogott példány a Jason Flack nevet kapta egy dél-karolinai lakos után, aki februárban lett cserbenhagyásos baleset áldozata. Az elsőként megjelölt LeeBeth olyan távol úszott a Mexikói-öbölben, ahová korábban jelölt fehér cápa még nem jutott.

Kapcsolódó
1400 kilós fehér cápára tettek kamerát
Az állatot Amerikai keleti partvidékénél jelölték meg.

The post Kamerát szereltek egy fehér cápa hátára first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!