Karácsony szerint lobbistáknak, Vitézy szerint köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusoknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit” – írta ki Facebookra Karácsony Gergely főpolgármester.

Azt állítja, Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt. A cég pár hete még azért lobbizott a fővárosi közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, írta.

Vitézy Dávid listáján pedig Karácsony szerint egy Fidesz-közeli oligarchához tartozó autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel. A tulajdonos ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. „Persze, legyen politikai verseny, virágozzék minden virág. De a fővárosi képviselők Budapest képviseletére tesznek esküt: a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben! Felszólítom Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról a kijáró embereket!” – zárta a posztot.

Vitézy főpolgármester-jelölt nem hagyta szó nélkül az állításokat. Azt írta, a Karácsony által vezetett „DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben”.

„Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet”. Vitézy azzal zárta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben „köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusok helyett olyan szakemberekre van szükség, akik már bizonyítottak a maguk területén”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!