Két napig tartott az út Keszthelyről Solymárra, a kalauz leszállította a törpekecskét

2 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Zádori Sára Anna tapasztalt kecske tartó, aki egy Keszthely melletti faluban vásárolta meg a csapat legújabb tagját. Az éjfekete, hosszú szőrű jószág nem nagy: talán tíz kilós, ha lehet és körülbelül fél méter magas.

„Egy nagyon kedves fiatalembertől vettem meg a hosszú szőrű, fekete kiskecskémet egy Keszthely melletti településen. Gondoltam felszállunk a vonatra, óvatos voltam, vettem a kecskémnek is kutyajegyet. Kis motorvonat volt, amivel az utazásunkat kezdtük, talán ha 15-en ültünk rajta. Mindenki nagyon kedvesen fogadta, akadt olyan is, aki még sosem látott kecskét. Sajnos mikor a kalauz odaért, rögtön felszólított, hogy hagyjam el a vonatot. Hivatkoztam a menetjegyre, de semmilyen érv nem használt, a következő állomáson le kellett szállnunk”

– idézte a Sonline Annát.

A következő vonatra már fel sem engedték, tovább kellett várakozniuk, miközben rájuk esteledett. Egy kedves család befogadta őket éjszakára, másnap pedig egy kamionos vitte el őket Budapestig.

Két napig tartott az út Keszthelyről Solymárra, a kalauz leszállította a törpekecskét

“Azért döntöttem az út mellett, mert szállítással közel hatvanezer forint lett volna a vételár” – magyarázta a gazdi. A Solymáriak közössége nevű  oldal szerint a hűvösvölgyi villamos vezetőjének nagyon tetszett a kecske, ezért simán felengedte, ahogyan az onnan Solymárra menő 264-es busz sofőrje is gond nélkül elvitte a fekete állatot.

A MÁV a következőket írta az esetről:

Míg ebben az esetben az utasok megértően és barátságosan viszonyultak a szokatlan útitárshoz, más esetekben, amikor valaki – az előírásoktól eltérő módon – igyekezett állatot szállítani egy-egy járművünkön, gyakran azért érte bírálat a munkatársainkat, mert nem elég gyorsan vagy erélyesen intézkedtek az állatot szabálytalanul szállító gazdával szemben. (…) a szabályok világosan fogalmaznak utasnak és jegyvizsgálónak egyaránt. Élő állatot csak zárt szállítóeszközben (kosár, ketrec, láda) lehet szállíthatni, feltéve, ha az biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadul ki. Kollégánknak tehát nem volt mérlegelési lehetősége, így helyesen járt el, amikor a kecskét szállító utast leszállíttatta – írta a MÁV a Magyar Nemzetnek.

The post Két napig tartott az út Keszthelyről Solymárra, a kalauz leszállította a törpekecskét first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!