“Kétezer ember torka szakadtából üvölt a helyszínen, egymillió ember nézi a tévében, miközben az életedre törnek” – így érzi magát Czutor Zoli a finisben, a vasárnapi bunyó előtt

4 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Óriási bunyó közeleg: vasárnap este 19:30-tól ugyanis Czutor Zoltán, a Belmondo és a Nyers zenekar frontembere, a 2022-es év Legszegedibb Zenésze lép a ringbe az RTL Sztárbox című műsorában, ahol az ellenfele A Gólkirályság és a Drága örökösök színésze, Mészáros András lesz. A szegedi zenészt most arról faggattuk, hogyan érzi magát itt a finisben a nagy meccs előtt, mire számít a szorítóban.

“KÉTEZER EMBER TORKA SZAKADTÁBÓL ÜVÖLT A HELYSZÍNEN, MIKÖZBEN EGYMILLIÓ EMBER NÉZI A TÉVÉBEN”

“Az biztos, hogy fizikailag teljesen felkészült vagyok, az edzőmérkőzések mindegyikén kétszer-háromszor annyit is jó kondiban bírtam, mint amennyire ott szükség lesz. Viszont ennek a lelki oldalára, arra a feszültségre és azokra az energiákra, melyeket felszabadít a bunyó, nem lehet felkészülni. Nem tudom biztosan azt állítani, ahogy senki sem tudná, hogy biztosan felkészült vagyok. De van, aki hatalmas adrenalinlöketet kap a ringben, hiszen kétezer ember torka szakadtából üvölt a helyszínen, egymillió ember nézi a tévében, ráadásul az életedre törnek, meg akarnak verni. És ezt még tetézi, hogy soha nem voltál előtte ilyen helyzetben az életben, és mindezt nagy nyilvánosság előtt. Azt mondják, hogy ilyenkor a bokszolók akkora adrenalinfröccsöt kapnak, hogy kiszárad a szájuk, elfogy az oxigénjük, a fülükön is levegőt akarnak venni, de nem kapnak. Nem tudom, hogy ebben a stresszes állapotban mennyire elég az a kondi, amit kiépítettem magamnak” – árulta el beszélgetésünk során Czutor Zoltán.

FÖLDÖNTÚLI NYUGALOM

Hozzátette, most, pár nappal a nagy meccs előtt földöntúli nyugalmat érez. Mindenki más a környezetében sokkal jobban izgul, idegeskedik és félti őt. Mint elárulta, ez azért lehet így, mert ennek a bunyónak a kimenetelét ő alakíthatja, senki más, mindenki más csak tétlen szemlélője. Az énekes abba is beavatott bennünket, csütörtök este és péntek reggel elmegy még egy-egy utolsó edzésre, utána pedig, mint ahogy felkészítői is tanácsolták számára, már csak a pihenésre, a mentális felkészülésre koncentrál.

“MENTÁLISAN IS KÉSZEN KELL ÁLLNI”

Czutor Zoli elmondta, a fizikai kihívásokra, ha az ember nem linkeskedi el a felkészülést és szorgalmasan edz, pár hónap alatt formába lehet jönni. “Ez önmagában azonban még kevés. Mentálisan is készen kell állni. Most úgy érzem, én felkészültem, majd meglátjuk, ha belépek a ringbe, mennyire fogok emlékezni arra, amit tanultam, amit elsajátítottam, vagy mennyire fog működni az, amit elharátoztam. Én nagyon bízom benne, hogy minden jól alakul majd” – árulta el a zenész.

“EGY GYEREKKORI ÁLOM BETELJESÜLÉSE”

Azt is elmondta, a boksz, mint sportág gyerekkora óta nagyon közel áll hozzá. Nem véletlenül, hiszen édesapja bokszoló volt Szegeden. “Mikor kicsi voltam, nagyon sokat vitt magával boksz meccsekre az újszegedi Sportcsarnokba. Láttam bunyózni a korabeli nagy legendákat, találkoztam Papp Laci, háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóval, igaz, akkor ő már edzőként vett részt a meccseken. Ezért az, hogy vasárnap én állhatok a ringben és bokszolhatok, egy gyerekkori álom beteljesülése” – avatott be bennünket Czutor Zoli.

“OKOM VAN ARRA, HOGY FELKÖSSEM A GATYÁMAT”

Elárulta, annak ellenére, hogy ellenfele, Mészáros András, egyik kedvenc magyar filmjének, a Kojotnak a főszereplője, s azóta nagy tisztelője a színésznek, sem emberként, sem sportemberként nem ismeri. Ráadásul, Mészáros András a felkészüléséről nem osztott meg videókat, fotókat, így Czutor Zoli nem tudhatja pontosan, mire számíthat tőle vasárnap a ringben. “Tudom, hogy egy jó nagy, tagbaszakadt, erős ember, így biztos, hogy van okom arra, hogy felkössem a gatyámat, de ezenkívül nem tudok mást arról, milyen ellenféllel állok majd szemben” – tudtuk meg Czutor Zolitól. Hozzátette, az ember nem szívesen üti meg a kollegáját, s most is nehéz lesz azzal megküzdenie, hogy az egyik kedvenc magyar filmje főszereplőjével kell verekednie.

A SZEGEDI MMA LEGENDA, SÁRKÖZI ROBI IS ELKÍSÉRI A NAGY MECCSRE

Az biztos, Czutor Zoli a legjobbaktól tanulhatott a felkészülése alatt, Sárközi Róbert, közismert szegedi promóter-tréner és MMA legenda segítette, aki, mint elárulta, vasárnap is elkíséri őt a nagy mérkőzésre, ott lesz vele az öltözőben és a ring sarkában is. De nem ő lesz az egyetlen támogatója a helyszínen. Akik valamilyen formában segítették a felkészülését mind ott lesznek vele, barátai, ismerősei a nézőtéren fognak szurkolni. “Igyekszem nekik örömet okozni és nem csalódást” – zárta gondolatait Czutor Zoli.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!