Kikapott, de így is a világelitbe jutásért játszik a női hokiválogatott

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövés után 3-2-re kikapott a házigazda osztrák csapattól a klagenfurti divízió I/A világbajnokságon, így a szombati, franciák elleni összecsapáson dől el a feljutása.

Álomszerűen kezdte a meccset a magyar válogatott, az első emberelőnyünknél Seregély ért bele nagyon ügyesen Kiss-Simon passzába, majd Németh Bernadett lövése csapta be az osztrák kapust, miután érdekes röppályáját leírva behullott a bal felsőbe.

A két gólt hat perc alatt ütötte a magyar csapat, amely az előző fordulóban 65 perc alatt 45-ször próbálkozott a norvégok elleni, szétlövésben elveszített meccsen, mégis csak egyszer volt eredményes.

A kétgólos előny azonban elfogyott a harmad végére, az osztrákok ugyanis 25 másodperc alatt egyenlítettek, előbb egy kék vonalnál eladott korong után a hazaiak házi gólkirálya, Fazokas volt eredménye, majd egy visszatett korongot Artner söpört a bal sarokba.

A második harmad főleg a védekezésről szólt, a két fél összesen csak kilencszer lőtt kapura úgy, hogy a kapusoknak védenie kellett.

A harmadik felvonás magyar mezőnyfölényt hozott, ugyanakkor egy komoly védelmi hiba után Németh Anikó a gólvonalon tenyerelt rá a korongra. Jöhetett az első gólig tartó maximum ötperces hirtelen halál, ebben a hazaiak a keresztvasat találták el.

A szétlövésben magyar részről kizárólag Metzler volt eredményes, a túloldalon pedig ketten – Trummer és Meixner – is betaláltak.

A magyarok szombaton a francia együttessel találkoznak, és alapjátékidőben, azaz három pontot érően kell győzniük a feljutásért, amennyiben a norvégok papírforma alapján előbb megverik a dél-koreaiakat.

A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó Koreai Köztársaság kiesett a divízió I/B-be.

Eredmény, 4. forduló:

Ausztria – Magyarország 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 0-0), szétlövés után
gól: Fazokas (20.), Artner (20.), illetve Seregély (3.), Németh B. (7.)

 

További eredmények:
Franciaország – Koreai Köztársaság 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Norvégia – Hollandia 1-0 – szétlövés után

 

Az állás: 1. Franciaország 10 pont, 2. Norvégia 9 pont, 3. MAGYARORSZÁG 8, 4. Ausztria 5, 5. Hollandia 4, 6. (és már kiesett) Koreai Köztársaság 0

 

A szombati program:
Norvégia – Koreai Köztársaság 12.30
MAGYARORSZÁG – Franciaország 16.00 (a mérkőzést az AMC Mikrón lehet élőben követni)
Ausztria – Hollandia 20.25

The post Kikapott, de így is a világelitbe jutásért játszik a női hokiválogatott first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!