Kilenc évet kapott Z. József, aki hat évvel ezelőtt agyonverte és elásta az üzlettársát Szigetszentmártonban

2 napja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte emberölés bűntette miatt a Budapest Környéki Törvényszék azt a Z. Józsefet, aki hat évvel ezelőtt egy vasrúddal agyonverte, majd elásta az üzlettársát Szigetszentmártonban.

A sokáig eltűntként keresett férfi holttestét csak négy évvel később találták meg, miután a vádlott fia bejelentést tett a rendőrségen. A bíróság tájékoztatása szerint a férfi és védője felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére. A bíróság elrendelte a házi őrizetben lévő férfi letartóztatást.

Az egyetemi és főiskolai végzettséggel is rendelkező 68 éves férfi korábban azt mondta, hogy egy közös ismerősükön keresztül ismerkedett meg Gy. Jánossal két és fél évtizeddel ezelőtt, majd üzleti kapcsolatba került vele. 2003-ban közösen alapítottak egy hajópadlókat gyártó céget, de az tönkrement.

Tíz évvel ezelőtt Gy. János Z. József németországi építőipari cégénél lett ügyvezető és tolmács. Z. József a vallomásában azt állította, hogy főleg a nyelvtudása miatt alkalmazta a férfit, de később megromlott a kapcsolatuk, mert az üzlettársa szerszámgépeket adott el a saját javára. Az üzlettársával szembeni rossz érzéseit csak tovább mélyítette, hogy a férfi még „a saját anyját is lekurvázta.”

Kapcsolódó
„Hallottam, hogy János azt kiabálja: ne, ne csináld! Aztán egyszer csak megszűnt a hang” – vallomást tett a fiú, aki feldobta a gyilkossággal vádolt apját
A brutális gyilkosságra úgy derült fény, hogy a vádlott fia több évnyi őrlődés után bejelentést tett a rendőrségen. Az áldozatát elásó Z. József önvédelemre hivatkozott.

Az üzleti kudarcok miatt Z. József és a holland állampolgárságú üzlettársa is egyre rosszabb anyagi helyzetbe kerültek. Hat évvel ezelőtt megbeszélték, hogy kiutaznak Németországba autót venni. Gy. János kocsival ment a vádlott családi házához. Ekkor a ház emeleti hálószobájában tartózkodott Z. József fia és az akkori barátnője, akiknek az ottlétéről az apa nem tudott.

Mohos Márton / 24.hu

Amikor a későbbi áldozat megérkezett, Z. József behívta őt a lakásba kávézni, majd beszélgetni kezdtek egymással. A beszélgetés során szóba került közöttük, hogy a terhelt 600 eurót szán a kocsivásárlásra, de az üzlettársa szeretett volna pénzt kérni tőle a külföldi tartózkodása idejére is.

Z. József elmondta: ekkor vita alakult ki közöttük, és a garázsba vezető lépcső tetején meglökte az áldozatát, aki a lépcsősor aljára esett, és beverte a fejét. A terhelt szerint ekkor János felállt, majd egy „Most megöllek, a kurva anyádat!” kiáltással rátámadt, ő pedig kétszer-háromszor „megkínálta a vassal”.

A férfi a korábbi tárgyaláson azt mondta: nem emlékszik arra, hogy János hol ütötte be a fejét, és azt követően már nem sújtott le a férfira, miután az a földre került. Z. József az elmondása szerint ekkor megijedt, és nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Kivette az áldozata mobilját majd összetörte, és megsemmisítette az üzlettársa útlevelét is. Ezt követően egy talicskába tette a holttestet majd az udvari komposztálógödörbe borította, és elföldelte. A bíróság nem jogerősen kilenc év börtönre ítélte a férfit.

The post Kilenc évet kapott Z. József, aki hat évvel ezelőtt agyonverte és elásta az üzlettársát Szigetszentmártonban first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!