Kína közvetítene a kép palesztin szervezet, a Hamász és a Fatah között

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kína lesz a házigazdája a palesztin egységről szóló tárgyalásoknak a Hamász militáns iszlamista csoport és legfőbb politikai riválisa, a Fatah között –közölte pénteken a két szervezet és a pekingi külügy.

A Fatah Mahmúd Abbász mozgalma. Ő a nyugat által elismert Palesztin Hatóság elnöke, amely korlátozott önrendelkezést gyakorol az Izrael által megszállt Ciszjordániában.

A két rivális palesztin frakció nem tudta rendezni politikai vitáit azóta, hogy a Hamász harcosai 2007-ben egy rövid háborúban kikergették a Fatahot a Gázai övezetből. Az Egyesül Államok vonakodik a két szervezet kibékítését célzó lépéseket tenni. A Palesztin Hatóságot támogatja, a Hamászt azonban terrorszervezetként tartja nyilván sok más nyugati országhoz hasonlóan.

Támogatjuk a Palesztin Nemzeti Hatóság tekintélyének megerősítését, és támogatjuk az összes palesztin frakciót abban, hogy párbeszéd és konzultáció révén elérjék a megbékélést és növeljék a szolidaritást

– mondta Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken a szokásos tájékoztatóján, anélkül, hogy megerősítette volna a találkozó időpontját.

(Reuters)

The post Kína közvetítene a kép palesztin szervezet, a Hamász és a Fatah között first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!