Kokainos pizza volt a sláger Düsseldorfban, amikor lecsaptak a rendőrök, épp a karjukba dobták ki a bűnjelet a pizzéria ablakán

2 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Mindent kiszállítunk neked” – ezzel a szöveggel reklámozta magát egy düsseldorfi pizzéria, ahonnan kiindulva a német rendőrség egy nagyszabású akcióban egy jelentős szervezett bűnözői hálózatot tudott felszámolni. A rendőrök március óta tartották szemmel a város egyik népszerű bulinegyedében lévő pizzériát, miután egy rutinszerű élelmiszer-ellenőrzés során a konyhában kábítószert találtak.

Megfigyelték, hogy az úgynevezett Pizza Nr. 40, vagyis a 40-es számú pizza volt az étterem messze legkelendőbb terméke. Hamarosan az is kiderült, hogy miért, új értelmet adva a cég szlogenjének is: azért, mert minden pizza alá egy csomag kokaint tettek.

A rendőrök ez meglepte, mert a tulajdonost még soha nem vádolták kábítószer-bűncselekményekkel, de tévedésről szó sem lehetett: amikor a rendőrök megérkeztek a helyhez, hogy kihallgassák a 36 éves tulajdonost, a horvát állampolgárságú férfi kidobott az ablakon egy kábítószerrel megtömött táskát, ami a rendőrök karjába esett. Végül az akció során 1,6 kg kokaint, 400 gramm kannabiszt és 268 000 euró készpénzt, valamint drága órákat, továbbá egy kézifegyvert, egy fejszét és hosszú pengéjű késeket foglaltak le.

Két nappal később a tulajdonost, mivel büntetlen előéletű volt, szabadlábra helyezték, ő pedig újra megnyitotta az üzletet, és újra árusítani kezdte Pizza Nr. 40-et. Így a nyomozók nyomon tudták követni az ellátási láncot, és hamar rábukkantak az „erőszakos és gátlástalan” fő gyanúsítottra.

Ő egy 22 éves, orosz származású, a rendőrség által ismert vegyes harcművészetekkel foglalkozó férfi, aki a hatóságok szerint a közelmúltban liberalizált kábítószertörvények megsértésével kokainnal és nagy mennyiségű kannabisszal kereskedett. A gyanú szerint többször megtámadta és kirabolta a rivális dílereket, akik közül az egyiket állítólag két éjszakán át túszként tartották fogva, mielőtt nagy mennyiségű hasist loptak el az otthonából.

A hatóságok végül kilenc városban 16 ingatlant kutattak át, három gyanúsítottat tartóztattak le és fegyverraktárakat foglaltak le. Az őrizetbe vett három gyanúsított mellett további tizenkét személlyel szemben indult eljárás. A pizzéria mostanra bezárt, írja a Guardian.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!