Komoly összecsapások Sadzsijában

2 napja ezelőtt 2



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az izraeli hadsereg több tucat iszlamista fegyveressel végzett az utóbbi napon a palesztinok lakta Gázai övezet északi és déli részén a Hamász palesztin szélsőséges szervezet erőivel folytatott összecsapásokban, az utóbbi órákban főleg az övezet északi részén fekvő Sadzsijában zajlottak súlyos harcok, jelentette az izraeli katonai szóvivő pénteken.

Hozzátette: az iszlamista katonai infrastruktúra ellen egyszerre küzdöttek a „föld felett és alatt”, a légierő támogatásával.

A közlés szerint a szóban forgó hadműveletet számos jelentős légicsapás előzte meg, amelyek során az iskolákban, valamint az ENSZ palesztin segélyszervezetének, az UNWRA-nak a létesítményeiben rejtőzködő terroristák tucatjaival végeztek.

A katonai szóvivő bejelentette, hogy a Gázai övezet déli részén csütörtökön életét vesztette egy tizenkilenc éves sorköteles izraeli katona. A fegyveres konfliktus október 7-i kezdete óta 668 elesett katona nevét hozták nyilvánosságra, közülük 314-en a gázai szárazföldi hadműveletben haltak meg.

Ugyanezen napon háromszázötvenhárom humanitárius segélyt szállító kamion lépett be a Gázai övezetbe az izraeli hadsereg illetékese szerint. Kétszázhatvannégy kamiont délen, Kerem Salom átkelőnél léptettek be, ötvenegyet északon, Erez kapunál, harmincnyolcat pedig tengeri útvonalon.

A beszállított kamionok átvételéről a szóvivő elmondta, hogy ötvenhárom kamionnyi szállítmányt már elvittek Kerem Salomtól, és még ezeregyszáz teherautó várja, hogy az ENSZ segélyszervezetei átvegyék őket.

(MTI)

The post Komoly összecsapások Sadzsijában first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!