Angliát a kiesés széléről húzták vissza világsztárjai

1 nap ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Anglia egy Bellingham ollózással, és egy nagyszerű Harry Kane befejezéssel nyerni tudott Szlovákia ellen, ezzel Eb-negyeddöntősök.

A meccset megelőzően a csalódott angol szurkolók voltak a leghangosabbak. Anglia gyengén teljesítettek a csoportkörben, mindössze két gólt rúgtak, végig passzívan futballozva. Az angol szurkolók csalódtak a csapatuk játékában, Southgate felé söröspoharakat is dobtak a Szlovénia elleni 0-0 után.

A szlovákok ezelőtt egyszer jutottak Eb-n egyenes kieséses szakaszba, 2016-ban. Németország simán verte őket 3-0-ra.

Szlovákia kezdte veszélyesebben a mérkőzést, nyomást tudtak helyezni az angolok kapujára, de a befejezések rosszul sikerültek. Az angoloknál két játékos, Kobbie Mainoo és Marc Guéhi is sárga lapot kapott az első tíz percben. A török bíró nem spórolt a sárga lapokkal, az első félidőben ötöt is kiosztott.

Angliának a meccs elején komoly gondot okozott a szlovák védekezés, sokszor kényszerítették hibára őket a szlovákok. Már-már felállni látszott Anglia a padlóról, mikor egy felívelt labda utáni gyors helyzetkialakítással gólt kaptak. Szlovákia vezetett, 1-0. A gólszerzőnek, Schranznak ez volt a harmadik gólja az Eb-n.

Anglia nem tudott mit kezdeni a szlovákok agresszív védekezésével. Harry Kane-t szinte teljesen eltűntették a pályáról, a beadások-ívelések pontatlanok voltak. Habár a félidő legvégén volt egy nagyobb angol nyomásgyakorlás a szlovák kapura, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, se gólt rúgni.

A második félidőben többpercnyi passzolgatásból gólt lőtt Anglia. Harry Kane remek labdát adott a baloldalon teljesen egyedül érkező Trippiernek, aki Fodenhez passzolta be, Foden meg a kapuba, de Foden lesen volt, így a gólt érvénytelenítették.

Anglia ezt követően folytatta azt, amit az első félidőben abbahagyott. Fölényben játszottak, de eredménytelenül, és a hibák is megmaradtak, ráadásul sérülés miatt elvesztették baloldali szárnyvédőjüket, Kieran Trippiert (aki kényszermegoldásként játszott ezen a poszton) így a jobbszélső Bukayo Sakának kellett a baloldalra átmennie.

A meccs vége felé közelebb kerültek az angolok a gólhoz, előbb Harry Kane hagyta ki a meccs első angol ziccerét, majd Declan Rice-nak volt egy kapufája. Az angolok nyomtak, de továbbra is pontatlan volt a játékuk.

Végül egy bravúros gól kellett ahhoz, hogy Anglia megmeneküljön. Egy beadást Jude Bellingham ollózva tett kapura, Dúbravka kapus mozdulni se tudott rá. Ez volt Anglia első kaput eltaláló lövése az egész meccsen.

A hosszabbítás első percében, Ivan Toney fejjel beleért egy gyenge angol lövésbe, a labda pedig onnan Harry Kane elé került, aki rögtön befejelte. Ez két dolgot jelentett: Anglia áll továbbjutásra, illetve innentől egy borzalmasan unalmas hosszabbítást láthatunk.

A gól után többet volt a labda a szlovákoknál, de Anglia féken tudta őket tartani, Szlovákia nem tudott élni a kis lehetőségekkel, kaput eltalálni is csak egyszer sikerült nekik, így Anglia továbbjutott.

Anglia Svájccal fog játszani a negyeddöntőben. Szlovákia a 2010-es vébé és a 2016-os Eb után ismét a nyolcaddöntőben esik ki egy nagy tornán.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!