Ma is drágult, holnap is drágulni fog a tankolás, a választás óta eltelt bő egy hét alatt háromszor emeltek árat a kutakon

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Múlt pénteken, ma, hétfőn és holnap, kedden is emelkednek az árak a benzinkutakon, tehát három egymást követő napon drágul a benzin és a dízel ára is. A június 9-i választás másnapján, egy héttel ezelőtt 590 forintba került egy liter 95-ös benzin, 596 forintba egy liter dízel.

Azóta, vagyis a választás óta eltelt kilenc napban a benzin literenkénti ára 8 forinttal, a dízelé 17 forinttal nőtt, előbb 1,35 százalékos, míg utóbbi 2,85 százalékos drágulás néhány nap alatt.

Péntektől hétfőn 594 forint volt az átlagos benzinár, hétfőn 596 forint, keddtől 598 forint lesz, a következő emeléssel valószínűleg visszatérünk a 600-as tartományba. A dízel már ott van, sőt, eleve csak néhány napig volt 600 alatt: a választás előtti pénteken, június 7-én csökkent 596-ra, majd 14-től, most péntektől már 601 forint volt. Ma 609 forint, holnaptól átlagosan 613 forint lesz a Holtankoljak.hu adatai szerint.

Érdekes megnézni a grafikonon a dátumokat. Miután április közepén a gazdasági miniszter belengette az újabb hatósági üzemanyagár-szabályozást, elvárva, hogy a régiós átlagárra csökkenjen a magyarországi benzin- és dízelár, egy lendületes áresés kezdődött, ami történetesen a választásig tartott (még június 10-én csökkentek az árak, de azt a változást már a választás előtt tudni lehetett). Azóta viszont az árak ismét erőteljesen növekedni kezdtek.


Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!