Magyar Péter szerint az EU a jogállamisági eljárással Orbánnak segít, a magyar embereknek árt

3 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Magyar Péter az Európai Unióról, Soros Györgyről, Budapestről és az olimpiarendezésről is beszélt a Telexnek adott interjújában.

A Tisza Párt politikusa elmondta, hogy az Európai Parlamentben azért a néppárti frakcióba akarnak beülni, mert az lesz a legnagyobb képviselőcsoport. Magyar szerint így van a legjobb esélyük, hogy fontos pozíciókat szerezzenek az uniós intézményekben. Felvételüket a választás után kérik majd.

Magyar szerint a Fidesz nagyon rosszul használta fel az uniós forrásokat az elmúlt években. Azt mondta, hogy „akinek van esze, az európai korrupt politikusok közül valószínűleg úgy volt korrupt, hogy egyébként eredményeket mutatott fel, hogy fent tudja tartani a hatalmát. Magyarországon igazából nem ez a helyzet.”

A Magyarországgal szembeni uniós jogállamisági eljárással kapcsolatban Magyar azt mondta, hogy az Unió és a magyar ellenzék is Orbán Viktor kezére játszik, amikor beleáll ezekbe az ügyekbe. Szerinte a pénzekkel való zsarolással az uniós tisztségviselők Orbánnak segítenek, miközben a magyar embereknek ártanak. Az Európai Bizottság alelnökét, Věra Jourovát pedig „jogállamiság-fetisiszta harcosnak” nevezte, aki hiába próbálja exportálni a demokráciát.

Magyar szerint Soros György jót és rosszat is tesz Magyarországgal. Cselekedeit azonban nem a hazaárulási vágya, hanem gazdasági érdekei vezérlik.

Magyar az EP-be biztosan nem fog beülni, de a fővárosi közgyűlésen még gondolkozik. A testületben konstruktív szerepre készülnek, nem hátráltatják majd csak azért is a leendő főpolgármester munkáját. A nagykörúti bicikliút szerinte nem biztonságos, a város irányítási struktúráját pedig átalakítaná, mert a kerületi érdekek szerinte gátolják a központi döntéshozatalt.

Magyar pár napja bűnben fogant pártnak nevezte a Momentumot a budapesti olimpiai népszavazás miatt. Szerinte levágták a mondatának egyik felét, valójában azt mondta, hogy magánszemélyként nem esett neki jól, hogy egy párt úgy építi magát, hogy valamilyen ügy ellen kampányol. Magyar szerint az ügyről országos népszavazást kellett volna tartani, a Fidesz azonban gyáva volt ehhez.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!