Magyar-ügy: Kocsis Máté neje miniszter miatt kapta az állást

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kocsis Máté feleségének állása a centrumkórházas projektcégnél azért került újra reflektorfénybe, mert a Fidesz-frakcióvezetője azt tegnap Magyar Péter egykori kinevezéseivel állította ellentétbe. Arról beszélt, hogy neje a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatójával szemben végzettségének megfelelő munkát kapott. (Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ jelenlegi vezérigazgatója is jogász végzettségű. )

A Telexnek a kormánypárti politikus azt mondta, hogy felesége

jogi munkát végzett egy olyan projektcégben, ahol kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Magyar Péter pedig vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál. Ezt ne keverjük össze.

Kocsis Máté azt mondta, elfogadja, hogy a kormány tagjai cáfolták, hogy Varga Judit miatt jutott közpénzes pozíciókhoz Magyar Péter, de ők is fogadják el, ez neki joggal juthatott eszébe, csodálkozna, ha ez spontán lett volna.

A sok munka és a spontán kiválasztás kapcsán érdemes felidézni, hogy miután a 24.hu elsőként megírta, a DBC Projekt Zrt.-től éveken át kapott fizetést Kocsisné Márkus Szilvia, a kancelláriaminiszter közölte: nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka.

Gulyás Gergely a hvg360-nak azt is elárulta, az ő kérése és döntése volt, hogy a Fidesz-frakcióvezető felesége a projektcég vezető testületének tagja legyen. Hogy a sok jogász közül miért hozzá ragaszkodott, a miniszter azt mondta:

azért kértem meg, mert megbízom benne.

A miniszter korábban azt mondta, a projektcéget júniusig megszüntetik, ha lesz pénz a kórházra, újra létrehozunk egy projektcéget. A Kocsis Máté feleségét foglalkoztó cég ügyére tegnap a legfőbb ügyész is reagált, miután a 444 megírta, a kormány azt beolvasztotta az Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft.-be. Vadai Ágnes kérdésére Polt Péter azt válaszolta, hogy a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt.-t érintően nincs és nem is volt büntetőeljárás.

A legfőbb ügyész az ellenzéki politikus kérdését ezúttal még feljelentésként sem tudta értékelni. Polt Péter válaszát azzal zárta, hogy mivel a szóban forgó cég és jogutódja is állami tulajdonúak, ezért ellenőrzésük a Windisch László vezette Állami Számvevőszék jogkörébe tartozik.

Kapcsolódó
Bizonytalan, lesz-e szuperkórház, ám Kocsis Máté neje és a Megafon vezetője öt éve onnan kap fizetést
Rossz gazdasági helyzet miatt kétséges a kórházépítés, a beruházást irányító cégnél leépítés is volt, ám a Fidesz frakcióvezetőjének feleségét ez nem érinti.

The post Magyar-ügy: Kocsis Máté neje miniszter miatt kapta az állást first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!