Matolcsy a Fudan Egyetem tiszteletbeli professzora lett

3 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Matolcsy György jegybankelnök is meghívást kapott az idén 10. alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra, ahol az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjét, a globális gazdasági fejlődés aktualitásait és a geopolitikai kihívásokat vitatták meg a világ vezető pénzügyi szakemberei, az esemény előtt pedig a Fudan Egyetem rektora ünnepélyesen kinevezte Matolcsyt az egyetem tiszteletbeli professzorának – jelentette be az MNB.

A 2024 Tsinghua PBCSF Globális Pénzügyi Fórum – 80 évvel Bretton Woods után című konferencián Matolcsy egy panelbeszélgetésen vett részt, és arról beszélt, milyen kihívásokkal néz szembe a nemzetközi monetáris rendszer, és mik a lehetséges megoldások ezekre a kihívásokra. Szerinte tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból, és ezeket a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni, hogy biztosítsa a globális pénzügyi stabilitást, mivel a pénzügyi rendszer az alapja mindenfajta átmenetnek.

Az MNB közleménye szerint a fórumon előadott Xuan Changneng, a kínai jegybank alelnöke, Liao Min, kínai pénzügyminiszer helyettes, Zhou Xiaochuan, volt kinai jegybankelnök, Zhu Min, a Tsinghua Egyetem Nemzeti Pénzügyi Kutatóintézetének elnöke, valamint a kínai jegybank és az IMF korábbi alelnöke, Boris Vujcic, a horvát jegybank elnöke, Nouriel Roubini közgazdász, a Nobel-díjas Joseph Stiglitz közgazdász, Michael Spence, a Stanford Graduate School of Business dékánja, Jacob Frenkel, az izraeli jegybank korábbi elnöke és a G30 alapítványi igazgatóságának elnöke, és Danny Quah, a Szingapúri Nemzeti Egyetem dékánja is.

A kínai program során Matolcsy György találkozott a Fudan Egyetem rektorával, aki átadta a tiszteletbeli professzori kinevezést a jegybank elnökének. A Fórum után Matolcsy kínai jegybanki vezetőkkel és szakemberekkel folytatott eszmecserét – írja az MNB.

Matolcsy – akinek egyelőre még nem jött össze a PhD – nemrég címzetes egyetemi tanár lett azon az egyetemen, ahol volt beosztottja, a Magyar Banán atyja a kuratóriumi elnök.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!