Mecsetet ért rakétatámadás Gázában, több mint 20 ember meghalt

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A libanoni főváros, Bejrút déli külvárosait és Gázát is bombázta szombatról vasárnapra Izrael, írja Guardian.

A Deir al-Balah-i al-Aksza kórház közelében lévő mecset elleni csapásban legalább 24 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsebesültek. Gázai tisztviselők szerint az áldozatok száma még nőhet, a mecsetben ugyanis kitelepített civileket szállásoltak el. Izrael szerint azonban a Hamász parancsnoki központjaként használták az épületet. A palesztin terrorszervezet szombaton bejelentette, egy izraeli csapás megölte egyik parancsnokukat, annak feleségét és két lányát is. Ők egy észak-libanoni menekülttáborban voltak, amit eddig nem érintett a konfliktus.

Szombat késő este legalább nyolc helyszínt támadott Izrael Bejrút déli külvárosaiban, közel a repülőtérhez. Az elővárosokat napok óta bombázzák, mert az izraeliek szerint itt vannak a Hezbollah központjai. Csütörtök este is intenzíven bombáztak, ezek célpontja állítólag Hásem Szafieddine volt, aki Hassan Nasrallah likvidálása után a Hezbollah vezetője lehet. Egy libanoni biztonsági forrás szombaton a lapnak azt mondta, a férfit péntek óta nem tudják elérni.

Izrael azt állítja, azért fokozta a Hezbollah elleni támadását, hogy több tízezer állampolgár visszatérhessen észak-izraeli otthonaiba. Az izraeli hatóságok szombaton közölték, hogy a hadművelet kezdete óta kilenc izraeli katona halt meg Dél-Libanonban. A harcokban libanoni tisztviselők szerint több száz civil meghalt, 1,2 millió embernek pedig el kellett hagynia otthonát.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!