Megenyhültek az európai csapatok a klubvébével kapcsolatban

1 év ezelőtt 45



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az európai labdarúgóklubokat magában foglaló Európai Klubszövetség (ECA) megállapodást kötött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA), közölte a Nemzeti Sport.

Az ECA hétfőn és kedden Budapesten tartotta jelenlegi négyéves ciklusának utolsó közgyűlését, többek között olyan változásokról is szó esett, mint amivel a FIFÁ-val megegyezett a szervezet. A FIFA elnöke, Gianni Infantino és ECA-t vezető Nasszer Al-Kelaifi kedden aláírta a tárgyalások végén a közös munkáról szóló szerződést.

Egyik kiemelt téma a klub-világbajnokság volt, amelynek létszámát 2025-től 32 csapatosra emelte Infantino. Eredetileg az európai klubok nagyon tiltakoztak, de sikerült megállapodni erről is, az ECA a szerződésben kötelezettséget vállalt a nemzetközi versenynaptár betartásáért, amelynek a klubvilágbajnokság is része.

Az MTI cikke szerint a FIFA 355-355 millió dollárral (127 milliárd forint) kompenzálja a 2026-os és 2030-as vb-re játékosokat küldő klubokat.

A klubok részére stabilitást hoz, mert biztosítva, védve vannak és anyagi kompenzációt is kapnak az egyezségnek köszönhetően

– mondta Oliver Kahn a megállapodásról.

Lakatos Péter / MTI Nasszer el-Kelaifi, az ECA elnöke (k), Oliver Kahn alelnök (b) és Edwin Van Der Sar alelnök (j) az európai labdarúgóklubokat tömörítõ szervezet (ECA) budapesti közgyûlését követõ sajtótájékoztatón.

A két szervezet szerződése a 2030-as világbajnokságig lesz érvényben, de alighanem addig is zajlanak majd az egyeztetések.

The post Megenyhültek az európai csapatok a klubvébével kapcsolatban first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!