Meghátrál az UEFA a kapitányok kritikája után?

4 hete ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megfontolja, hogy megemelje a nyári Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak kereteinek létszámát.

„Figyelembe vettük, hogy néhány szövetségi kapitány kritizálta a keretek létszámát. Április 8-án munkaértekezletet tartunk a résztvevő csapatokkal, ezen meghallgatjuk a szakvezetők álláspontját. Ezt követően minden ötletet megfontolunk és értékelünk” – olvasható az UEFA csütörtöki közleményében.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre minden szövetségi kapitány 23 játékost – köztük három kapust – nevezhet, ugyanakkor az előző Eb-n – a koronavírus-járványra hivatkozva – a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogy a 2022-es világbajnokságon is.

Az elmúlt napokban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a nyári Eb-re, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele. Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt jelezte, hogy sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban.

The post Meghátrál az UEFA a kapitányok kritikája után? first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!