Megint dolgozókat rúg ki a milliárdokkal megtámogatott akkuipari cég Salgótarjánban

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Csak magyar dolgozókat küldtek el a BC Gen Hungary Kft. salgótarjáni gyárából – mondja az egyik megszólaló az RTL Híradó riportjában. Mint kiderült, váratlanul a férfinek és feleségének is felmondtak. Berki Sándor országgyűlési képviselő több mint egy tucat hasonló helyzetben lévő magyar dolgozóról tud. A gyárban egyébként dolgoznak távol-keleti vendégmunkások is.

A cég közleményében az autóiparban történt megtorpanásra hivatkozva írta, hogy kapacitásuk a negyedére csökkent, ezért kényszerültek leépítésre. Azt is hozzátették, hogy a koreai vezetés igyekszik a legjobban teljesítő munkaerőt megtartani, és a magyar dolgozókat preferálni. Hogy összesen hány embert, köztük hány magyart küldtek el, arra nem tért ki a közlemény, és ezt a csatorna kérdésére sem árulták el.

A híradó felidézte, hogy a dél-koreai cég 2019-ben érkezett Magyarországra – salgótarjáni gyáruk építésére pedig több mint 2,5 milliárd forint támogatást kaptak az államtól, amiért cserébe 200 új munkahely létrehozását vállalták a munkanélküliséggel leginkább sújtott térségben. Arra is kitértek, hogy idén év elején már volt egy komolyabb elbocsátási hullám – a cég akkor is az autóipar visszaesésére hivatkozott. Beidézték, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta, ugyanolyan arányban mondtak fel magyar és külföldi dolgozónak, amilyen arányban dolgoztak, vagyis hogy ebben nem volt különbség.

A salgótarjáni portál, a 3100.hu júliusban a cég közleményére hivatkozva azt írta, az elektromos járművek iránti növekvő globális kereslet kielégítése mellett kötelezte el magát a korábban Bumchun Precision Hungary Kft. néven ismert BC GEN Hungary Kft., és bő 21 milliárd forintból fejlesztik salgótarjáni üzemüket. Hozzátették, a dél-koreai tulajdonosi hátterű vállalat négyszáz új munkahelyet hoz létre a 21 milliárd forintos beruházással, melyet az állam 3,75 milliárd forinttal támogat. A BC GEN Hungary Kft. közleményében azt is írták, hogy a fejlesztés révén a vállalat várhatóan további négy, összesen hat gyártósorral rendelkezik majd, a bővítés pedig jelentősen növeli a termelés hatékonyságát és teljesítményét a várakozások szerint.

A minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárcavezető a BC GEN Hungary Kft. új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a dél-koreai Bumchun az első külföldön létrehozott gyárának számító salgótarjáni üzeme bővítéséről döntött, ahol a jövőben megháromszorozott kapacitással fognak alumínium akkumulátorcsatlakozókat előállítani az elektromos járművekhez.

A januári kirúgások kapcsán vizsgálatot ígért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), miután a 24.hu megírta, hogy kirúgják a vendégmunkásokat betanító magyarokat a dél-koreai tulajdonú Bumchun Precision Hungary salgótarjáni üzeméből, amely milliárdokat kapott munkahelyteremtésre.

 

Kapcsolódó
Kirúgják a vendégmunkásokat betanító magyarokat az akkuipari gyártótól, amely milliárdokat kapott munkahelyteremtésre
Mintegy 60 magyar dolgozó került lapátra egy olyan városban, amely komoly munkanélküliséggel küzd.

The post Megint dolgozókat rúg ki a milliárdokkal megtámogatott akkuipari cég Salgótarjánban first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!