Megtörhetetlen a kanadai átok, történelmet írt a Panthers

3 napja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A tavaly is döntős, első sikerére hajtó Florida az első három összecsapáson kevés esélyt adott riválisának, ugyanakkor az 1984-ben, 1985-ben, 1987-ben, 1988-ban és 1990-ben bajnok Edmonton feltámadt. Előbb egy lehengerlő 8-1-es, majd egy 5-3-as, három napja pedig egy 5-1-es sikerrel végül egyenlített, így 1945 óta ez volt az első döntő, amely úgy torkollott hetedik meccsre, hogy volt 3-0 is.

Gyors gólváltással indult a csata. Az 5. percben – éppen akkor, amikor a vendégek kiegészültek – Evan Rodrigues lőtte élesen a kapu elé a korongot, amibe Carter Verhaeghe kapott bele, így Stuart Skinner nem védhetett (1-0).

Még a szurkolók ki sem ünnepelték magukat, amikor Cody Ceci adott tért ölelő átadást Mattias Janmarknak, aki szólóból mattolta Szergej Bobrovszkijt (1-1), írta tudósításában az MTI.

A folytatásban a kapusok pillanatai következtek, de sok volt a lövés blokkolás is, és akadt kapuvason csattanó edmontoni kísérlet is. Aztán a 36. percben Bobrovszkij csípővel védett egy kapu előtti kavarodásban, ebből megindult a Florida, Sam Reinhart pedig úgy lőtte a korongot a rövid sarokba, hogy átkorcsolyáztak Skinner előtt (2-1).

Gonna watch Reino’s Stanley Cup Final-winning goal on repeat 🔁 pic.twitter.com/yZqiUfm7H0

— Florida Panthers (@FlaPanthers) June 25, 2024

A záró harmadra a vendégek vezetőedzője, Kris Knoblauch újra együtt küldte jégre két szuperfegyverét, Connor McDavidet és a német Leon Draisaitlt. Hét perc volt hátra, amikor ez a kettős óriási helyzetet hagyott ki. Úgy tűnt, már Bobrovszkij verve volt, de a védelemmel közösen hárítani tudott fekve.

Rohamozott az Oilers, közel állt a hőn áhított egyenlítéshez, de a hazaiak önfeláldozóan védekeztek. Az utolsó percre Skinner helyett is mezőnyjátékos jött a jégre, de nem volt esélye megmenteni a finálét a vendégcsapatnak.

FRAME IT. pic.twitter.com/I4iHtIDg2t

— Florida Panthers (@FlaPanthers) June 25, 2024

A Florida sikerével tovább tart a kanadai átok: amióta a Panthers csatlakozott az NHL-hez – 1993 őszén –, nem nyert Stanley-kupát a sportág őshazájából származó klub.

Ráadásul a döntőben változatlanul csak egyszer, még 1942-ben, azaz 82 éve – összesítésben pedig négyszer – fordult elő fordítás 0-3-ról, az Edmonton most csak egyenlíteni tudott, fordítani nem.

Stanley-kupa, döntő, 7. mérkőzés

Florida Panthers – Edmonton Oilers 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
gól: Verhaeghe (5.), Reinhart (36.), illetve Janmark (7.)

 

A párharcot 4-3-as összesítéssel a Florida nyerte.

Kapcsolódó

The post Megtörhetetlen a kanadai átok, történelmet írt a Panthers first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!