Michael Jackson – Újabb és újabb jogi csatákat szül az óriási öröksége

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Most nyáron lesz tizenöt éve, hogy az egykor popkirálynak becézett énekes alig 50 esztendősen, altató-túladagolásban meghalt. Három gyereke – kiemelt képünkön – mára felnőtt, Prince Michael 27, Paris 26, a korábban Blanketnek becézett Bigi pedig 22 éves. A minap ritka eseménynek lehettek szemtanúi az MJ: The Musical című előadás londoni premierjén jelen lévők: az összes Jackson csemete ott volt a néhai popsztár életéről készült musical bemutatóján. Utoljára sok évvel ezelőtt lehetett közös fotón látni a három testvért. Különösen a kisebbik fiú kerülte eddig a reflektorfényt.

Zűrzavaros üzleti ügyek

De most éppen Bigi az, aki más ügyek miatt is bekerült a hírekbe. A fiú jogi csatározásba keveredett a tulajdon nagymamájával, Michael Jackson édesanyjával. A nagyi, Katherine Jackson már 93 éves, és korábban hivatalos gyámként ő fogadta be és nevelte fel az énekes árván maradt gyerekeit. Hiszen másik szülőjük nem volt, mivel mindnyájukat béranya szülte, még ha egyiküket, Debbie Rowe-t annak idején Jacko névlegesen feleségül is vette. Bigi – aki a testvéreivel együtt a hagyaték örököse – most azért citálja bíróság elé az idős asszonyt, mert nem értenek egyet abban, eladják-e az énekes dalainak jogait a Sonynak. A bonyolult üzleti tranzakciók részben titkosak, és egy végrehajtói csapat intézi őket. A nagyi és a testvérek korábban még együtt próbálták megakadályozni az eladást, ám Bigi egy bírói döntés után már úgy látja, reménytelen tovább ellenezni az üzletet. Ezért most meg akarja akadályozni a nagymamáját, hogy fellebbezést nyújtson be – szerinte ennek a költségei már csak további felesleges pénzkidobást jelentenének, ami az ő vagyonukat apasztaná tovább.

Michael Jackson édesanyja, Katherine (Fotó: Getty Images)

„Mit akar ennyi idősen?”

Nem kis összegről van szó: a néhai popsztár zenei hagyatéka mai becslés szerint 1200 millió dollárt ér – ez átszámítva nagyjából 440 milliárd forint. „Bigi és a testvérei nem értik, a nagymamájuk ennyi idősen mit akar még, miért kardoskodik, és miért nem hagyja egyszerűen rájuk, hogy ők döntsenek ezekben az ügyekben. Hiszen végső soron ez az ő pénzük, Katherine-nek pedig eddig is bőségesen jutott a családi alapítvány forrásaiból. Máig luxuséletet él, külön sofőrje, privát séfje és testőre van, és ez a haláláig így is marad” – mesélte egy ismerős. Nem titok, hogy a Jackson-­klán soha nem működött igazi családként. A popsztár gyerekei állítólag azért is haragszanak a nagymamára, mert szerintük más családtagok, akiknek nem jutott az örökségből, rajta keresztül próbálnak meg pénzt kicsikarni maguknak. Jacko ugyanis a testvéreinek egy fillért sem hagyott. „Egyedül a gyerekeinek és az édesanyjának jár közvetlenül pénz a Jackson-alapítványból. Katherine már nagyon idős az üzleti és jogi ügyekhez, ezt pedig egyesek kihasználják” – állítja a család egyik ismerőse.

Michael Jackson legkisebb fia, Bigi (Fotó: Profimedia)

Még keresik az útjukat

A három testvér, Prince Michael,­ Paris és Bigi közben nagyon összetartanak, és egyetértenek a hagyaték kezelésében. Azt nem tudni, a nagyi elleni jogi csatározást miért éppen Bigi vállalta magára, de korábban mindnyájan közel álltak a nagymamájukhoz. Közben igyekeznek megtalálni a saját útjukat, több-kevesebb sikerrel. A nagyobbik fiú – akinek Elizabeth Taylor volt a keresztanyja és Macaulay Culkin a keresztapja – üzleti tanulmányokat folytatott, és létrehozott egy filmprodukciós céget. Húga, Paris – aki évekkel ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg – modellként, valamint színész- és énekesnőként is kipróbálta magát. Azt egyelőre nem tudni, Bigi útja merre vezet majd, mindenesetre nagyon foglalkoztatja a klímaváltozás elleni harc.

Az unokaöccse bújik a bőrébe

Miközben sokan továbbra is bojkottálják ­Michael Jacksont a Leaving Neverland című dokumentumfilmben is megörökített pedofil vádak miatt, Michael címen új zenés film készül az életéről, amit jövőre mutatnak be. Ebben egyik unokaöccse, a 27 éves Jaafar Jackson alakítja a néha énekest – ő Michael bátyjának, Jermaine-nek az egyik fia.

Kiemelt képek: Getty Images

The post Michael Jackson - Újabb és újabb jogi csatákat szül az óriási öröksége first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!