Szakértők szerint akár fél éven át is nagyszerű állapotban maradhat a fokhagyma, ha megfelelően tároljuk. Sokunknál azonban ennél jóval hamarabb tönkremegy, mert néhány fontos dologra nem figyelünk oda.
Így tárold a fokhagymát, hogy sokáig elálljon
A fokhagyma a hűvös, száraz, jól szellőző helyeken érzi magát legjobban. Nedvességtől, hőtől és közvetlen napfényről is távolt kell tartanunk, ha szeretnénk, hogy élettartama hosszabb legyen.
Emellett az is fontos, hogy ép maradjon a fokhagyma héja. A héj tulajdonképpen nem más, mint a fokhagyma gerezdjeinek saját kis tárolója. Törekedjünk rá, hogy sértetlen legyen, elkerülve így azt, hogy kiszáradjon a sérült héj alatt a gerezd.
A legjobb tárolási mód, ha jól szellőző kosárba tesszük a fokhagymát és kamraszekrénybe tesszük. Ha szeretnénk extra szárazon tartani, megóvva a nedvességtől, akkor csodákra képes egy papírtörlő vagy papírzacskó, melyben szintén remekül érzi magát a növény.
Szűkösebb otthon esetén a hűtőszekrény is megfelelő megoldást lehet, azonban perforált műanyag zacskót vagy jól szellőző edényt válasszunk hozzá. És érdemes tisztában lennünk azzal is, hogy hűtés hatására kissé enyhébbé válhat a fokhagyma íze idővel.
The post Mind rosszul tároljuk a fokhagymát, pedig akár 6 hónapig is elállhatna! first appeared on nlc.