“Mindig azt éreztem bent, hogy van remény” – a szegedi gyermekonkológia kis Hőseiért bőgnek fel a motorok májusban, jön a VI. Jótékonysági Motoros Felvonulás

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

“Mindig azt éreztem bent, hogy van remény, és sosem éreztem azt, hogy két lehetőség között lebegek: lesz-e számomra tovább, vagy vége mindennek” – mondta Strifler Marcell, aki 2015 és 2018 között szinte állandó lakója volt a Szegedi Gyermekklinika onkológiai osztályának. A fiatal férfi mára gyógyultan állt a kameránk elé, s mesélt tapasztalatairól. Azokról az emberekről, orvosokról és nővérekről, akik élete legnehezebb időszakában tartották benne a lelket, s reményt adtak számára, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Értük, mindannyiójukért, a jelenleg is küzdő kis Hősökért folyik majd a gyűjtés május 11-én, szombaton, a hatodik Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás keretében.

Mint megírtuk korábban, hatodik alkalommal bőgnek fel a vasparipák Szegeden a jó ügy érdekében, ugyanis május 11-én, szombaton elstartol városunkban az idei Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás. Az eseménnyel a Dél-Alföldi Motoros Egyesület aranyszívű bőrmellényesei ezúttal is azokat támogatják, akiknek a leginkább szükségük van rá, a befolyt összeget a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány számára ajánlják fel.

VÉRMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉK BESZERZÉSÉT CÉLOZTÁK MEG

Mint Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélgetésünk során elmondta, a korábbi években a jótékonysági motoros felvonulásból befolyt összeget infúziós pumpa, valamint betegőrző monitorok beszerzésére fordították, idén pedig egy vérmelegítő készülék beszerzését célozták meg. “A készülék több, mint kétmillió forintba kerül, viszont nélkülözhetetlen a munkánk során, hiszen a gyerekek nagyon sok vért kell, hogy kapjanak, ezért elengedhetetlen számunkra e készülékek megléte” – avatott be bennünket Dr. Kovács Dénes.

ÉVRŐL ÉVRE NÖVEKSZIK A RÉSZTVEVŐK SZÁMA ÉS AZ ADOMÁNY ÖSSZEGE IS

Szerencsére az előző évek tapasztalatai azt mutatják, Szegeden nagyon sok a tettrekész, jószívű ember, s azzal, hogy a motorosok is felkarolták őket, évről évre egyre több nélkülözhetetlen berendezéssel sikerül az osztály eszközparkját fejleszteni, melyekkel még minőségibb ellátást tudnak biztosítani a bent fekvő gyermekeknek. Ujváry Béla, a Dél-Alföldi Motoros Egyesület titkára, a Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás főszervezője elárulta, nem csupán egyre több résztvevőt számlálhat jótékonysági eseményük, évről évre növekszik az adakozók száma is.

“2018-ban tettük le a voksunkat a Reménysugár Alapítvány mellett. Az első alkalommal kicsivel több, mint 600 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk, a második alkalommal már 800 ezer forint fölé emelkedtünk, a harmadik évben már megütöttük a másfél millió forintot. A negyedik jótékonysági felvonulással átléptük a kétmillió forintot, tavaly pedig hárommillió 100 ezer forint lett a végösszeg, amit átnyújthattunk a Reménysugár Alapítvány számára” – összegezte eddigi eredményeiket Ujváry Béla.

EGY ÉRINTETT APUKA, AKI KISLÁNYA BETEGSÉGÉT KÖVETŐEN ELKÖTELEZTE MAGÁT AZ ALAPÍTVÁNY MELLETT

Dr. Kovács Dénes, és a Reménysugár Alapítvány áldozatos munkáját nem csupán a motoros társadalom karolta fel, a legtöbben, akik valamilyen módon érintettként kapcsolatba kerülnek velük, elkötelezik magukat az Alapítvány célkitűzéseinek támogatására. Balogh László Árpád érintett szülőként, kislánya betegsége miatt 2012-ben töltött egy egész évet a gyermekonkológia falai között. Azóta is, ahogy lehetőségei szerint tudja, támogatja a Reménysugár Alapítvány misszióját.

Sőt, az ott töltött idő alatt megismerkedett Dr. Bereczki Csabával, a Gyermekklinika igazgatójával. “Gyakorlatilag baráti kapcsolatba kerültünk, s ennek a kapcsolatnak lett az eredménye a gyermekpszichiátriai épület megvalósulása, amit mi terveztünk. Annak idején éjszakánként, amikor Lilinek csöpögött a kemo, mi közben terveket készítettünk. Az első ütem azóta meg is valósult, a második ütemet epekedve várjuk” – árulta el az építészmérnökként tevékenykedő érintett apuka, Balogh László Árpád.

A JÓTÉKONYSÁGI MOTOROS FELVONULÁS A GYÓGYULT GYERMEKEK ÉS SZÜLEIK ÜNNEPE IS

A jótékonysági motoros felvonulás kapcsán Dr. Kovács Dénes azt is elmondta, a rendezvény erejét nemcsak a motoros társadalom összefogása és önzetlen segítsége adja, hanem a gyógyult gyermekek és szüleik ünnepe is, akik valamikor átélték a klinika hangulatát, most pedig örülnek és részvételükkel támogatják azokat, akik jelenleg is bent vannak a klinikán.

“OLYAN KISUGÁRZÁSA VAN, HOGY AZ EMBERBEN FEL SEM MERÜL, HOGY NEM FOGJA KIBÍRNI”

“Az a fajta önzetlen segítség, amit a Reménysugár Alapítvány és az osztály minden orvosa és ápolója nyújt, az páratlan. Sehol máshol nem kaptam akkora segítséget, mint itt” – árulta el Strifler Marcell, aki gyógyulását követően szintén arra törekszik, hogy segítse az Alapítvány munkáját. Balogh László Árpád véleménye szerint is, aki ismeri, annak nem kell bemutatni, hogy Dr. Kovács Dénes mennyire fantasztikus ember. “Olyan kisugárzása van, hogy gyakorlatilag az emberben fel sem merül, hogy ezt nem fogja kibírni. Bele kell állni, végig kell csinálni és akkor sikerülni fog” – mondta el az érintett apuka.

A GYEREKEK 80%-A MEGGYÓGYUL

Dr. Kovács Dénes azt is elárulta, hála Istennek, egy olyan fejlődés megy végbe az orvostudományban, hogy a gyerekek 80%-a meggyógyul. “Mindig kihangsúlyozzuk azt is, hogy nem lehet tudni, hogy ki az a 20%, és amikor egy szülő benne van ebben a helyzetben, ez a 20% bizonytalanság 100% félelemmel ér fel. Olyankor minden eszközzel ott vagyunk emberileg a háttérben a család támogatóiként” – mondta el.

ÍGY ALAKUL A JÓTÉKONYSÁGI MOTOROS FELVONULÁS MENETRENDJE

Május 11-én pedig rajtunk a sor, hogy ott álljunk mellettük. Mint megtudtuk, a motoros felvonulás a hagyományokhoz hűen idén is a Huszár Mátyás rakpartról startol. A gyülekező május 11-én, szombaton 13 órától lesz, maga a felvonulás pedig 15 órakor indul rendőri felvezetéssel. A pontos útvonal pedig a korábbi évekhez hasonlóan az alábbiak szerint alakul majd:

Huszár Mátyás rakpart – Tisza Lajos körút – József Attila sgt. – Római krt. – Bertalan híd – Temesvári krt. – Székely sor – Belvárosi híd – Híd utca – Széchenyi tér – Kossuth Lajos sgt. – Rókusi krt. – Makkosházi krt. – Budapesti krt. – Kereszttöltés utca – Etelka sor – Felső Tisza-part – Huszár Mátyás rakpart – Tisza Lajos körút – Boldogasszony sgt. – Oldal utca – Állomás utca – Korányi fasor

PIROS LUFIRÓL ISMERHETED FEL AZ ADOMÁNYOZÓPONTOKAT

Utolsó állomásként a Gyermekklinika elé futnak be majd a járgányok. Ujváry Béla abba is beavatott bennünket, mind a gyülekező pontnál, mind a célállomásnál lehet majd adakozni a Reménysugár Alapítvány részére, mely képviselői kint lesznek a rendezvény helyszínein és fogadják a befutó adományokat. A gyülekező pontnál lesz egy fix sátor felállítva erre a célra, illetve egy mobilpersely is hozzásegíti a résztvevőket, hogy könnyebben megtehessék felajánlásaikat. Ujváry Béla azt is elárulta, az adományozó pontoknál egy piros lufi fog lebegni a levegőben, akik szeretnének a nemes célhoz hozzájárulni, arról fogják felismerni az Alapítvány munkatársait.

A HÉTEN A DÉL-ALFÖLDI MOTOROS EGYESÜLET TAVALYI BETEGŐRZŐ MONITOR ADOMÁNYÁT ÚJABB ÖT MONITORRAL EGÉSZÍTETTE KI A DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Öt darab betegőrző monitorral gazdagodott a Szegedi Gyermekklinika onkológiai osztálya. A közel 11 millió forint értékű adomány nagyban hozzájárul a még magasabb fokú betegellátáshoz az osztály kis betegei számára, hiszen a rendszer kialakításával, a betegszobákba elhelyezett, s a nővérszobával összeköttetésben álló monitorok segítségével folyamatosan nyomon követhető a gyermekek állapota, s lehetőséget biztosít az azonnali reagálásra abban az esetben, ha bármi baj történne. Az új készülékeket szerda délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek.

Operatőr: Magyar Andor

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!