Moszkva: bizonyított a kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között

1 hónap ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön a Telegram-csatornáján számolt be arról, hogy egy héttel az események után a vizsgálataik alapján „bizonyított a kapcsolat” a krasznogorszki terorrtámadás elkövetői és az ukrán nacionlaisták között – jelenti a Guardian.

A támadást az Iszlám Állam már napokkal ezelőtt magára vállalta, miközben az ukránok tagadták, hogy bármi közük lenne az akcióhoz. Ennek ellenére Moszkva bejelentést tett, miszerint: „az őrizetbe vett terroristák kihallgatásának, a tőlük lefoglalt technikai eszközök tanulmányozása és a pénzügyi tranzakciókról szóló információk elemzése eredményeként bizonyítékot szereztünk az ukrán nacionalistákkal való kapcsolatukra”. Közleményében az SZK külön kitért arra, hogy a támadók jelentős mennyiségű készpénzt és kriptovalutát kaptak Ukrajnából, és arra is, hogy egy másik, a terrorizmus finanszírozásában részt vevő gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A múlt pénteki támadást követő 24 órában tizenegy embert tartóztattak le, nyolcukat (köztük a négy feltételezett fegyverest) előzetes letartóztatásba helyezték. Heten Tádzsikisztánból származnak, egy személy kirgiz származású.

The post Moszkva: bizonyított a kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!