Napi pakk: 19 fokot és naposabb időjárást hoz a péntek Szegedre, Jet Li születésnapján

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ma már naposabb időjárás elé nézünk Szegeden, s napról napra melegebb lesz. Évfordulókból sincs hiány erre a napra: pontosan 38 éve történt a csernobili atomerőmű-katasztrófa, és ma ünnepli születésnapját Jet Li is, a Kung-fu sárkány sztárja. Főzd le a jó meleg kávét, mi pedig mutatjuk a legtutibb híreket reggelre, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot minden Ervin, Mara, Marcell, Mária és Tihamér nevű Olvasónak! Mutatjuk, kik születtek ma:

  • Lakatos István, Kossuth-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő,
  • Bálint András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, versmondó, színházigazgató,
  • Szörényi Levente, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes,
  • Roger Taylor dobos, a Duran Duran együttes tagja,
  • valamint Jet Li kínai filmszínész (Kung-fu sárkány) is.

Még egy évforduló jutott mára, hiszen pontosan 38 éve annak, hogy megtörtént a csernobili atomerőmű-baleset. Ez az eset volt a majaki 1957-es Kistim-tragédia után a legsúlyosabb katasztrófa, ami az atomenergia felhasználásának történetében előfordult a világon.

NAPOSABB IDŐJÁRÁS JÖN SZEGEDRE

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a délies szél. Hajnalban 3-4, délután pedig 17 és 19 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet Szegeden.

ÚJ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A FEKETE HÁZBAN

Két új kiállítás is nyílik ezen a héten a szegedi Fekete házban. Csütörtökön Balázs János, salgótarjáni roma festő különleges alkotásaiból álló kiállítását mutatják be. Pénteken pedig a világ első roma divatstúdiója, a Romani Design gyönyörű ruháit felvonultató tárlat nyitja meg kapuit – közölte szerkesztőségünkkel a Móra Ferenc Múzeum.

IDEIGLENES FORGALMIREND VÁLTOZÁS VAN A FELSŐ TISZA-PARTON

2024.04.25. és 2024.05.10. között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által jóváhagyott burkolat helyreállítási munkák kivitelezését végezik majd Szegeden a Felső Tisza-parton, az Etelka sor és Irinyi utca közötti szakaszon, ahol ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be.

MA ESTE ÉRDEMES LESZ SZEMEINKET AZ ÉGRE SZEGEZNI

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton Szegeden is, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal – közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

MA ISMÉT VÁLTOZHATNAK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 3 forinttal, míg a gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fognak kevesebbet fizetni. Az eddigi gyakorlat szerint arra számíthatunk, hogy közel azonos mértékben csökkennek majd a kutak árai is, írja a holtankoljak.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!