Narancs: Vitézy 2014-ben még támogatta az orosz metró-felújítást, a kampányban nem ezt mondta

3 hete ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vitézy Dávid a döntéseivel a kezdetektől támogatta a 3-as metró kocsijainak felújítására vonatkozó tender kiírását, írta a Magyar Narancs számos BKV dokumentum alapján azt, és meg is szavazta azt a vállalat igazgatóságában.

Vitézy a kampányban viszont azt mondta a 3-as metró orosz szerelvényeinek felújításáról:

Az közismert szerintem mindenki előtt, hogy én nagyon elleneztem a hármas metró orosz kocsifelújítását. Elsősorban talán ezért kellett a BKK éléről távoznom.

Máskor pedig azt, hogy „minden belső fórumon amellett érveltem, hogy új metrókra van szükség a 3-as metróra”.

Ennek a két állításnak mond ellent az a két BKV izgatósági jegyzőkönyv, mely szerint 2013 decemberében Vitézy az igazgatóság tagjaként megszavazta a felújításról szóló közbeszerzési eljárás kiírásának elindítását. Majd 2014 decemberében ugyanennek a testületnek a tagjaként megszavazta a közbeszerzési eljárás kiírását is.

Ráadásul a hirdetmény kiírását annak ismeretében szavazta meg ő is, hogy a javaslat a BKV mellett a Vitézy által vezetett BKK szakmai kockázatjelentéseinek felhasználásával készült. A felelős döntést ekkor hozták a BKV vezetői: az elfogadott javaslatot azzal a céllal küldték meg a fővárosnak, hogy ellenőrizze, a tulajdonosi preferenciák és elvárások megfelelően érvényesülnek-e benne.

Az állításokkal kapcsolatban kértük Vitézy Dávidot, hogy mondja el álláspontját, egyelőre nem kaptunk választ tőle.

The post Narancs: Vitézy 2014-ben még támogatta az orosz metró-felújítást, a kampányban nem ezt mondta first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!