„Nem a küszködés az egyetlen út” – Erdélyi Mónikával beszélgettünk

2 hónapja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nemrég derült ki, hogy Erdélyi Mónika is csatlakozik a Mokka csapatához és hétről hétre vendégeket fogad majd a TV2 reggeli műsorában. A hírt Váczi Gergő osztotta meg a nézőkkel néhány hete a műsorban és elmondta, hogy Mónika a stúdió konyhájában várja majd a vendégeit.

A nézők a Mokka konyhájában fognak látni reggelente. Mik lesznek a fő témák? 

Olyan emberekkel fogok beszélgetni, akik arra az útra kívánnak rálépni, amin én már végigmentem, tehát csupa olyan történet lesz, ahol az életmódváltással kapcsolatban fogunk beszélgetni.

Erdélyi Mónika

Fotó: Instagram

Hiányzott az életedből a műsorvezetés?

Tegyünk ebben a témában egy kicsit rendet! Soha semmi nem tart örökké. Tehát, ha valaki húsz évig vezetett úgy műsort, mint én, kézenfekvő ezt a kérdést feltenni. Azt gondolom, el kell fogadni, hogy változik az ember élete, bizonyos dolgok véget érnek, aztán újrakezdődnek, vagy nem kezdődnek, más dolgok lépnek a helyébe. Tehát, hogy hiányzott-e a műsorvezetés? Valahol igen, valahol meg nem. Ilyen műsort még nem vezettem, tehát ez a fajta nyilván nem tudott hiányozni. Viszont fontos, hogy akkor sem éreztem semmi rosszat, amikor megszűnt a saját műsorom, nem azon tépődtem, hogy most mit fogok csinálni. Mivel a televíziós munka és a képernyőzés soha nem az egyetlen opció volt számomra.

20 kilótól szabadultál meg az elmúlt hónapokban. Hogy csináltad?

Számomra az életmódváltás volt az egyetlen és a legjárhatóbb út, hiszen az életmódváltás nem egyenlő a fogyókúrával. Az lett a mottóm menet közben, hogy nem a küszködés az egyetlen út! És egyébként ez így is van. Tehát én már elég gyakorlott fogyókúrázó vagyok, illetve hát nevezzük akkor életmódváltásnak, bár igazából ezt csak először nevezhetjük annak, mert az előzőek azok inkább ilyen kúrák voltak, csakhogy a kúrának egyszer vége van, ennek meg nem. És szerintem egy idő után, amikor elkezdi érezni az ember, hogy milyen jól érzi magát azokkal az elvesztett kilókkal, akkor kezd könnyebbé válni, és akkor érzed azt, hogy igen, ez nem küszködés, hanem ez tök jó! És 20 kilót lefogyni szerintem úgy nem lehet, ha valaki szenved, vagy kínlódik, mert az nem fog menni. Nekem se ment volna.

Vagy pedig kutyakemény akarattal, iszonyatosan szenvedve, és akkor ahogy vége van, az ember mondjuk hamburgerekkel álmodik, vagy akármikkel… Na, akkor jön is vissza gyönyörűen a sok kiló. Nekem ebben volt részem, nem is egyszer. 

Volt segítséged az életmódváltásban?

Jákob Zoli adta a kezdőlökést, és végig ott volt mellettem, nagyon jó barátra leltem benne. Már régóta ismerem, egy rendezvényen találkoztunk anno, ott barátkoztunk össze. A humor volt az egyik közös pont, de nem kezdtünk el összejárkálni, vagy hétvégenként együtt grillezni. Időről időre viszont összefutottunk, vagy ráírtunk a másikra, hogy ki hogy van, merre van, és akkor, amikor jött ez a program, akkor keresett meg ezzel a Zoli, én pedig nagyon örültem neki.

Nálatok hogy néz ki a főzés kontra rendelés harca?

Nálam a rendelős ételek soha nem jöhetnek szóba, mert rettentően takarékos vagyok, és nem fizetek olyasmiért, amit magam is meg tudok csinálni. Főzni nagyon könnyű, és nem értem, amikor az emberek azt mondják, hogy nem tudnak főzni, vagy nincs rá idejük – bár az utóbbit jobban megértem, mert bevásárolni, előkészíteni és főzni tényleg sok munka. 

Van olyan terved, hogy saját főzőcsatornát indíts, vagy recept könyvet adj ki?

Receptkönyvet nem adnék ki, abból már rengeteg van. A YouTube-on egy főzőcsatorna? A mi csatornánkon nagyon változatos tartalmak vannak, mindenféle, ami éppen eszembe jut. Főzés és receptek irányban még nem gondolkoztam, de ki tudja?! Mert pont most szeretném a konyhát kicseréltetni egyébként, szóval lehet, hogyha majd az új konyhánk meglesz, akkor nagyobb kedvem lesz ezeket fölvenni, csak nekem ezekkel mindig az a problémám, hogy megfőzni se egyszerű egy kaját, nemhogy még akkor kirittyenteni magadat, hogy még szép is legyél, és még a konyha is nézzen ki szépen. Főleg, mivel egyedül vagyok. Hogyha lenne hozzá egy stáb, ami elpakol utánam, meg előkészíti, na, akkor igen, de nálunk én vagyok az egész stáb.

Molli is vágyik a reflektorfényre? Szeretne a nyomdokaidba lépni, vagy neki teljesen más utat szánt a sors?

Ezt én csinálom főleg, Mollira nem erőltetem rá a szereplést. Ha akar, szerepel, ha nem, akkor nem. Van, hogy nem is szólal meg igazából, csak látni, hogy ő is ott van. Ő egy tinilány, tehát teljesen természetes az ő életkorában, hogy ilyenkor egy kicsit visszahúzódóbbá válnak, vagy gátlásosabbá. Amikor elkezdtük még kicsi volt, és akkor még ugye az önbizalom határtalan a gyerekeknél, akkoriban nagyon gyakran szerepelt. Mára ez megváltozott, de ezzel nincs semmi baj.

Erdélyi Mónika

Erdélyi Mónika és lánya (Fotó: Fotocentral / Trenka Attila) 

Mit gondolsz, azok a nők, akik szintén küzdenek súlyfelesleggel, hol tudják elkezdeni? Mi az első lépés a fogyás útján?

Csak arról a programról tudok nyilatkozni, amit most Zolival csinálok. Számomra az volt az első, hogy összeírtam egy heti, és egyhavi menetrendet, hogy mik azok a szabályok, amiket jó követni. Én például szeretem reggel egy fehérjeturmixszal indítani a napot. Nekem az egy jó kis mankó, beindítja a napot, illetve vannak más termékek, amiket délután fogyasztok. De ugye nemcsak ezek a termékek vannak, hanem normál, átlagos ételeket is kell enni ebédre, vacsorára. Általában jó előre megtervezem, hogy mi az, amit főzni fogok, ehhez pedig korán bevásárolok, nehogy legyen valami, ami nincs itthon hozzá. Olyan változatosan lehet főzni a fogyókúra alatt is, csak ezt az emberek valamiért nem tudják. Sajnálatomra a magyar emberek nagyon-nagyon kevés zöldséget esznek, pedig a lehető leggazdagabb élelmiszercsoport, csak szerintem sokan leragadtak a köret szempontjából a krumpli-rizs kombónál. Pedig az élet egyik legjobb kajája a gyümölcs és a zöldség.

Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

Van pár, de egyelőre nem szeretnék nyilatkozni róluk. Mindig vannak tervek: azért is utazunk olyan sokat, mert minden utazáson feltűntek tök jó ötletek, ez most is így történt. Csak sajnos mindig az a problémám, hogy olyan nagyívű terveim vannak, amikhez kellenének társak és nem nagyon szeretek társakkal dolgozni, mert már sokszor csalódtam. Ezt pont Jákob Zoli is mesélte, hogy ő is inkább egyedül viszi végbe a dolgokat. Szeretnék bízni az emberekben, mert sokkal könnyebb, ha nem egyedül a te hátadon van mind súly.

The post „Nem a küszködés az egyetlen út” – Erdélyi Mónikával beszélgettünk first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!