„Nem hozhatják le a férjem testét az Everestről!” – mondja Suhajda Szilárd felesége

1 hét ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Lassan egy esztendeje, május 23 óta nem tudni semmit Suhajda Szilárd hegymászóról. Suhajdát élve a 8848 méter magas Mt. Everest – Csomolungma csúcsa felé vezető út mellett látták utoljára, miután oxigénpalack nélkül próbálta megmászni azt.

„Nem hozhatják le a férjem testét az Everestről!” – mondja Suhajda Szilárd felesége

A nepáli hatóságok most takarító akciót indítanak

a hegyen lévő, a mászók által hátrahagyott tárgyak eltüntetésére. Emellett állítólag öt elhunyt alpinista testét is lehozni tervezik. Bár hírlett, hogy Suhajda Szilárd testét is lehozhatják, felesége cáfolta a mendemondát. Legindi Tímea a Blikknek arról beszélt, hogy nem szeretné, ha Szilárd testét lehoznák az Everestről. „Ez az én személyes elhatározásom és döntésem” – mondta Legindi Tímea.

„Több ok is áll emögött. Egyrészt a keresés során nem találták meg a testét. Másrészt egy ilyen kutatóexpedíció nagyon nehéz, akik megpróbálkoznának vele, önmagukat is veszélybe sodorhatják”

-mondta.

Ritka, hogy egy-egy hegymászó holttestét a családtagok megpróbálnák lehozatni, mert a küldetés emberfelettien veszélyes.

A hamarosan induló takarító expedíció célja így a hegy megtisztítása, a serpákat 18 nepáli katona is segíti. Nepáli hatóságok 2019 óta 110 tonna hulladékot hoztak le a Himalájából, idén 10 tonnányi szeméttől szeretnék megszabadítani a hegyet.

The post „Nem hozhatják le a férjem testét az Everestről!” – mondja Suhajda Szilárd felesége first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!