Nyomozni kezdtek egy orosz tanárnő ellen, mert a bucsai mészárlásról beszélt a diákoknak

2 napja ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A hadsereggel kapcsolatos „álhírek” terjesztése miatt adott ki körözést az orosz belügyminisztérium Natalja Taranusenko 65 éves orosz nyelv és irodalom tanár ellen, mert 2022 áprilisában az egyik óráján az orosz hadsereg bucsai tömeggyilkosságairól beszélt a diákoknak. Még videókat is mutatott a gyilkosságokról.

Az orosz alakulatok 2022 tavaszán szállták meg a Kijevtől 25 km-re északnyugatra fekvő Bucsát, az áprilisig tartó megszállás alatt terrorizálták a civil lakosságot. Miután az oroszok kivonultak, az ukrán hatóságok 458 holttestet találtak a városban, kilencen 18 év alattiak voltak. Az áldozatok közül 419 embert fegyverrel öltek meg, 39 pedig természetes halállal halt meg, de az orosz megszállással összefüggésben.

Bár az óra végén Natalja Taranusenko bocsánatot kért a diákjaitól, amiért ilyesmiről beszélt, a szülők hamarosan panaszt tettek ellene, az iskola vezetése pedig megrovásban részesítette, felfüggesztette az osztályfőnöki pozíciójából, de nem rúgta ki. De volt két szülő (a háború egyik résztvevője és egy, aki segélyt küldött a frontra), akik szerint a nő szavai „lelki traumát és lelki szenvedést okoztak gyermekeiknek”. Emiatt a gyerekeiket is kivették az iskolából, és továbbra is lelkesen írták a panaszokat a tanár ellen. Bár a hatóságok először elutasították a feljelentéseket, idén június 10-én megindult az eljárás a tanár ellen. Taranusenko két nappal később elhagyta Oroszországot. (Meduza)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!