Rangadót nyert a Nyíregyháza, kinyitotta az ajtót a győrieknek a feljutásra

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Nyíregyházi Spartacus szombaton 3-1-re legyőzte a Vasast, ezzel óriásit lépett a másodosztályú bajnoki cím felé.

Nagyon hamar, már a nyolcadik percben vezetést szereztek a hazaiak, Nagy Dominik kapott egy jó kiugratást, amit a kapujából kilépő Jova Levente hóna alatt gurított a hálóba.

Veszélyesebb és lendületesebb támadásokat vezetett a Nyíregyháza, de végül a 31. percben Kovácsréti Patrik egyéni villanása növelte az előnyt, a fiatal támadó szép cselek után lőtt a hosszú alsóba.

Ezután tovább tetézte az angyalföldiek kínját, hogy Hidi Sándor egy felelőtlen becsúszással Beke Péter bokáját találta telibe, amiért kiállította a játékvezető. Gera Zoltán négyet cserélt (!) a szünetben, de az emberhátrányban játszó Vasasból hiányzott a kreativitás. A szépítő gólt Berecz Zsombor egyéni alakítása hozta meg, aki nagy szóló után lőtt kapura, amelyet Alaxai Áron többek között kézzel blokkolt. A megítélt büntetőt Berecz magabiztosan értékesítette.

Öt perc múlva viszont ismét visszaállt a kétgólos különbség, Beke a bal oldalról átívelt egy labdát a hosszú oldalra, Farkas Bendegúz rosszul eltalált beadási kísérlete pont úgy pattant Doktorics Áronról, hogy Jova nem védhette. Innentől eléggé hitehagyott lett a Vasas, a Nyíregyházának pedig nem volt miért erőlködnie már.

Győzelmével a Nyíregyháza Spartacus tíz pontra növelte előnyét a tabellán, mindössze hat fordulóval az NB II-es szezon vége előtt. Ha a harmadik helyezett Győr hétfőn legyőzi a negyedik helyen álló Szegedet, akkor beéri a Vasast. A szegediek viszont három pontra megközelíthetnék az ezüstérmest a sikerükkel, így a hétfpi rangadó is izgalmasnak ígérkezik.

The post Rangadót nyert a Nyíregyháza, kinyitotta az ajtót a győrieknek a feljutásra first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!