Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kifogások helyett

Végzettségem szerint dietetikus vagyok, és a munkám során sokszor javasoltuk a terápiás csontlevest az étkezési terápia részeként, mert számos jótékony élettani hatása van – kiemelten emésztőrendszeri érintettség esetén. (…) Amikor jöttek vissza kontrollra az ügyfelek, és kérdeztem, hogy isszák-e otthon a csontlevest, gyakran hallottam változatos kifogásokat: »nem szeretném szagolni«, »nem merem otthagyni éjszakára«, »nincs időm ezzel foglalkozni«. Egy idő után felmerült bennem, hogy akkor ezt miért ne főzhetnénk meg mi az embereknek.

A hétköznapok részévé tenni

Ha példát keresünk a nyugati országokban, akkor azt látjuk, hogy ott a boltok polcain tizenötféle alaplé sorakozik. Itthon ez azért még nem jellemző. Volt egy ilyen irányú motiváció is a részemről, hogy ezt tegyük a hétköznapok részévé. Mert nemcsak ízében teszi gazdagabbá az ételt, de tápanyagban is sokkal gazdagabb. Összehasonlíthatatlan az a leves vagy főzelék, amelyik vízzel és amelyik alaplével készül.

Nemcsak finom, de jót is tesz

Nem tudtuk, hogy milyen formát kellene adni a vállalkozásnak, aztán eszembe jutott, hogy az emberek reggelente rohannak és a reggeli kávé bevett rutin vagy rituálé sokaknál. Felmerült, hogy mi lenne, ha az alaplevet is úgy adnánk, mint a kávét – nyilván láttam is, hogy Amerikában már ez trend. (…) Dietetikusként eleve  van egy hozzállásom a reggeli kávéhoz, ami éhgyomorra nem túl egészséges az emberi szervezet számára. Az alaplé adta magát, mint olyan alternatíva, ami nemcsak finom, de kifejezetten jót is tesz.

Bármihez használhatjuk

Gyakorlatilag kiapadhatatlan a felhasználási területe, mert bármihez, amihez egy kis folyadékot vagy vizet kell adni, azt ki lehet váltani részben vagy egészben alaplével. Én például a rizs főzéséhez is használok alaplevet.

The post Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!