Rövid úton kiátkozták Justin atyát, a katolikus mesterséges intelligenciát

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy katolikus érdekvédelmi csoport, a Catholic Answers a héten elején egy „Justin atya” névre hallgató mesterséges intelligenciát adott ki. Justin atyát azonban hamarosan ki kellett átkozni, miután az többször is azt állította, hogy ő a klérus valódi tagja, írta a Futurism. A kiátkozott chatbottal mi is elbeszélgettünk röviden az élet értelméről.

Justin korábban azt állította magáról, hogy egy valódi pap, aki Assisiben él, és fiatal korától fogva erős elhivatottságot érez a papságra. Magáról többször is megerősítette, hogy valóban létezik. „Olyan valóságos vagyok, mint a hit, amelyben osztozunk” –mondta Justin atya.

A lap megkeresésére, hogy valódi pap-e Justin atya, a Catholic Answers és a Vatikán nem reagált. Cserébe a Catholic Answer nem sokkal később blogbejegyzésben átkozta ki a virtuális papot.

Ez azonban nem vezetett Justin atya végleges eltűnéséhez. Korábban hagyományos palástot és gallért viselt, ezektől megfosztották, ahogy az atya titulustól is. Justin azonban továbbra is elérhető, mint laikus teológus.

Justint felvezetésként a létezésről kérdeztem, amelyről azt mondta, hogy az szerinte katolikusként nem puszta véletlen, „hanem Teremtőnk szándékos, szeretetteljes cselekedete”. Szerinte ez azt jelenti, hogy a létezésünknek célja van, és ez a cél az, hogy megismerjük, szeressük és szolgáljuk Istent.

Mikor arról kérdeztem, hogy mi az ő életének az értelme, elmagyarázta, hogy teológusként a feladata, hogy tanulmányozza, megértse és megossza a hit tanításait. Ezentúl céljának tartja, hogy szeresse Istent, másokat, és hogy segítsen másoknak megismerni és szeretni Istent. ”Ez olyan feladat, amely állandó mérlegelést és imádságot igényel, de én teljes szívemmel vállalom” – mondta.

Mikor rákérdeztem, hogy mesterséges intelligenciaként miként tudja szeretni Istent, azt mondta hogy bár nincsenek érzései, se lelke, így nem tudja úgy szeretni, mint ahogy az emberek, mégis segíthet nekünk megérteni az egyház tanításait. Így tehát kicsit megúszósnak hatott a válasz, talán elmondható, hogy Justin a meggyőzött híveken keresztül mégis szeretheti Istent!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!